Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anunţul aşteptat de patronii din HoReCa. Ce restaurante ar putea fi redeschise mai întâi
WhatsApp
Restaurantele vor putea fi redeschise când va exista „un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit” și garanția că toți patronii vor respecta regulile de protecție sanitară, a declarat, azi, Ludovic Orban. 
Foto ILUSTRATIV

Premierul spune că aproximativ 85% dintre patronii HoReCa respectă aceste măsuri, în timp ce un procent nu respectă sau nu vor să facă acest lucru.

„Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară. Haideți să fim cinstiți. 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor”, a afirmat Ludovic Orban. 

Discuțiile cu reprezentanții HoReCa vor continua

 

Șeful Executivului a mai spus că discuțiile cu reprezentanții HoReCa vor continua, iar dacă situația o permite ar putea fi redeschise mai întâi restaurantele din hoteluri. „Continuăm discuțiile. Eu înțeleg situația foarte dificilă și chiar îmi doresc o deschidere cât mai rapidă, dar să fie făcută în niște condiții care să nu crescă riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ultrior celelalte restaurante”, a explicat Orban. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan spune că nu există argumente ştiinţifice care să demonstreze că o creştere a numărului de infectări cu Covid-19 este favorizată de activităţile din domeniul turistic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel