Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Antarctica este în căutare de patru persoane pentru unul dintre cele mai uimitoare joburi: număratul de pinguini
WhatsApp
În mijlocul eternei sălbăticiuni a Antarcticii, un mic oficiu poștal, cunoscut sub numele de "Penguin Post Office," se pregătește pentru un nou sezon, angajând patru persoane care vor experimenta o viață unică și provocatoare în mijlocul naturii sălbatice.
Antarctica este în căutare de patru persoane pentru unul dintre cele mai uimitoare joburi: număratul de pinguini / Foto: Unsplash

Situat în Port Lockroy, pe insula Goudier, acest colț înghețat este locuit de sute de pinguini și servește și ca muzeu, gestionat de UK Antarctic Heritage Trust.

Anual, sute de candidați din întreaga lume aplică pentru cele patru poziții disponibile, deschise din noiembrie până în martie. Unicitatea acestui loc constă nu doar în activitățile poștale, ci și în implicarea în monitorizarea vieții sălbatice și colectarea de date de mediu, cât și o sarcină cheie a postului care atrage oamenii, aceea de a număra pinguinii.

 

2.500 de oameni concurează pentru cele patru locuri de muncă

 

Potrivit directorului executiv al trustului, Camilla Nichol, selecția pentru aceste poziții este extrem de competitivă, cu 2.500 de cereri înregistrate în ultimul an. Ea a subliniat că "Să trăiești acolo este o muncă destul de grea," cu zile de muncă lungi și puțin timp pentru odihnă și relaxare.

Printre cele patru roluri disponibile se numără managerul magazinului și doi asistenți generali, iar cei interesați trebuie să aibă dreptul de a lucra în Regatul Unit. Cerințele fizice sunt considerabile, având în vedere că personalul trebuie să manevreze cutii și echipament prin zăpadă și pe terenuri alunecoase.

Lucy Dorman, lider de bază în sezonul 2019-2020, a vorbit despre provocările acestui rol, menționând că "este un rol dificil: sunt multe lucruri de cărat de colo-colo." Aceasta a subliniat că personalul trebuie să fie pregătit să transporte cutii, găleți și jerrycans prin diverse condiții meteorologice.

 

Jobul prezintă o perspectivă diferită asupra lumii 

 

Ținând cont de izolarea și dificultățile logistice, Nichol a evidențiat importanța selecției unui personal care să se înțeleagă reciproc și să poată funcționa eficient ca echipă.

"Trebuie să vă înțelegeți pentru că nu puteți scăpa unul de celălalt foarte ușor. Căutăm o echipă; patru persoane care pot trăi și lucra împreună."

Deși poate părea o provocare considerabilă, urmărirea prezenței pinguinilor pe insulă oferă o experiență captivantă. Lucy Dorman subliniază că această oportunitate oferă "o perspectivă diferită asupra lumii și o nouă perspectivă asupra rolului tău pe planetă," datorită posibilității de a privi apusurile de soare și de a trăi printre ghețari.

Așadar, pentru cei curajoși și pasionați de natură, experiența la "Penguin Post Office" poate oferi o incursiune unică în frumusețea și diversitatea Antarcticii. Pentru detalii despre înscrieri, urmăriți site-ul UK Antarctic Heritage Trust pentru actualizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel