Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anonymous a publicat lista soldaților ruși care luptă în Ucraina: "Trebuie judecați pentru crime de război"
WhatsApp
Celebra grupare de hackeri Anonymous anunţă că a spart serverele Ministerul Apărării din Rusia şi a făcut publice numele şi datele personale ale tuturor celor 120.000 de militari ruşi care participă sau au participat la războiul din Ucraina.

Anonymous a publicat duminică o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina. Ar fi vorba despre datele personale ale celor 120.000 de soldați ruși trimiși pe frontul din Ucraina de Vladimir Putin în așa-zisa ”operațiune militară specială”.

Organizația spune că toți trebuie să fie judecați pentru crime de război.

”Toți soldații care au participat la invadarea Ucrainei ar trebui să fie judecați de un tribunal pentru crime de război”, este mesajul postat de Anonymous pe Twitter.

În jur de 18.000 de soldați ruși au fost uciși de la declanșarea războiului de către Vladimir Putin, potrivit ultimului bilanț publicat duminică de Armata Ucrainei.

 

Zeci de cadavre de civili, găsite pe străzi după retragerea rușilor

 

Cadavrele a cel puțin 20 de civili au fost găsite pe stradă în orașul Bucha, la nord-vest de Kiev, după retragerea forțelor ruse din zonă, relatează CNN. 

Morții, îmbrăcați în haine civile, sunt găsiți în poziții ciudate, unii cu fața în jos, lipiți de trotuar, alții cu fața în sus și cu gura deschisă.

"Trei dintre ei sunt cu biciclete, după ce și-au făcut ultima plimbare, în timp ce alții, cu pielea cerată, au căzut lângă mașini ciuruite de gloanțe", potrivit jurnaliștilor AFP care au avut acces în oraș după ce acesta a fost izolat de aproape o lună.

Un cadavru poate fi văzut cu mâinile legate la spate cu o pânză albă.

Primarul din Bucha, Anatoliy Fedoruk, a declarat că civilii morți au fost supuși unui tratament inuman din partea forțelor ruse.

"Cadavrele persoanelor executate încă se află pe strada Yabluska din București. Mâinile lor sunt legate la spate cu cârpe albe și au fost împușcați în ceafă. Așa că vă puteți imagina ce fel de nelegiuiri au săvârșit aici", a declarat Fedoruk sâmbătă pentru Reuters.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că "acești oameni nu erau în armată. Ei nu aveau arme. Ei nu reprezentau nicio amenințare. Câte astfel de cazuri se mai întâmplă chiar acum în teritoriile ocupate?".

CNN nu a reușit să confirme în mod independent detaliile din jurul morții bărbaților.

Forțele ruse s-au retras din mai multe orașe din apropierea Kievului în ultimele zile, după ce încercarea de a încercui capitala a eșuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel