Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Părinții copiilor care lipsesc nemotivat de la școală vor fi amendați. Suma poate ajunge la 2.500 de lire
WhatsApp
Părinții din Anglia vor plăti o amendă de 160 de lire dacă copiii lor lipsesc nemotivat de la școală. 
Școlile vor funcționa și pe timpul verii în Italia. Care este problema cu planul guvernului Meloni / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Părinții copiilor din Anglia care lipsesc nemotivat de la școală timp de cinci zile vor fi amendați 160 de lire. Măsura va fi implementată începând din luna august a acestui an, fiind anunțată pe o platformă educațională a Guvernului britanic. Mai mult, cei care nu nu plătesc amenda în de 28 de zile riscă să fie chemați la tribunal, iar penalizarea poate ajunge până la 2500 de lire.  

"Există doar câteva situații în care un copil are voie să lipsească de la școală, cum ar fi boala sau atunci când școala a acordat permisiunea din cauza unei circumstanțe excepționale.

Cu toate acestea, dacă copilul tău lipsește de la școală fără un motiv întemeiat, consiliile locale și școlile pot interveni și s-ar putea să primești o amendă", se arată în anunțul postat pe site-ul Departamentului pentru Educație.

Cât de mare e amenda încasată de părinți 

 

"În majoritatea cazurilor, școlile și autoritățile locale vor încerca să ofere suport pentru a vă ajuta să îmbunătățiți prezența copilului dumneavoastră mai întâi, dar dacă aceasta nu este eficientă sau absența este pentru vacanțe în afara perioadei autorizate, părinții s-ar putea să fie obligați să plătească o amendă.

În prezent, este responsabilitatea autorității locale să decidă când să impună amenzi părinților, ceea ce înseamnă că procesul variază de la un consiliu la altul.

Cu toate acestea, în cadrul noului cadru național, toate școlile vor fi obligate să ia în considerare o amendă atunci când un copil a lipsit de la școală pentru 10 sau mai multe sesiuni (5 zile) din motive neautorizate.

Începând cu august 2024, amenda pentru absențe școlare în întreaga țară va fi de 80 de lire sterline dacă este plătită în termen de 21 de zile sau 160 de lire sterline dacă este plătită în termen de 28 de zile.

Această rată este în concordanță cu inflația și reprezintă prima creștere din 2012.

În cazul amenzilor repetate, dacă un părinte primește o a doua amendă pentru același copil într-un interval de trei ani, aceasta va fi taxată la rata mai mare de 160 de lire sterline.

Amenzile pe părinte vor fi limitate la două amenzi într-un interval de trei ani. Odată ce această limită a fost atinsă, alte acțiuni precum o ordonanță privind părintele sau urmărirea penală vor fi luate în considerare.

Dacă sunteți excutat silit și apareți în instanță pentru că copilul dumneavoastră nu a frecventat școala, puteți primi o amendă de până la 2.500 de lire sterline.

Banii obținuți prin amenzi sunt folosiți doar de autoritatea locală pentru a acoperi costurile administrării sistemului și pentru a finanța suportul pentru prezență. Orice sumă suplimentară este returnată guvernului", se mai arată pe site-ul oficial.

Care sunt motivele pentru care pot lipsi copiii de la școală

 

Autoritățile precizează și motivele pentru care copiii pot lipsi de la școală, fără ca părinții să fie amendați.

"Copilul dumneavoastră trebuie să participe în fiecare zi în care școala este deschisă, cu excepția:

- Copilul dumneavoastră este prea bolnav pentru a participa în acea zi.

- Ați solicitat în avans și vi s-a acordat permisiunea de către școală pentru ca copilul dumneavoastră să fie absent în acea zi din cauza unor circumstanțe excepționale.

- Copilul dumneavoastră nu poate participa la școală în acea zi din cauza unei zile în care participați la observații religioase.

- Autoritatea locală este responsabilă pentru organizarea transportului copilului dumneavoastră la școală și acesta nu este disponibil în acea zi sau nu a fost încă furnizat.

- Sunteți o familie de romi/călători fără o locuințe fixă, iar dumneavoastră sunteți obligat să călătoriți pentru muncă în acea zi, ceea ce înseamnă că copilul dumneavoastră nu poate participa la școala obișnuită", se mai arata pe site-ul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel