Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Decizia de a nu impune restricții de Anul Nou, criticată de experții în sănătate. "Apelăm la bunul simț al poporului"
WhatsApp
Decizia lui Boris Johnson de a nu impune alte restricții în Anglia, în perioada sărbătorilor, a fost criticată de experții în sănătate.  

Premierul se bazează pe îndrumări care îi îndeamnă pe oameni să limiteze socializarea înainte de petrecerile de la final de an, mai degrabă decât să impună restricții obligatorii din punct de vedere legal, cum ar fi în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, informează Daily Mail.

În aceste condiții, secretarul de stat pentru mediu, George Eustice, a insistat că guvernul urmărește îndeaproape situația generată de Covid și a refuzat să excludă adoptarea de noi restricții în luna ianuarie. 

Cu toate acestea, experții au criticat faptul că cluburile de noapte și alte locuri în care se organizează festivitățile de Anul Nou au rămas deschise, un șef de sindicat medical susținând că acest lucru "spune multe" despre abordarea premierului.

 

Premierul a apelat la "bunul simț al poporului britanic"

 

Profesorul Danny Altmann, un imunolog de la Imperial College London, a declarat că această decizie pare să arate "cea mai mare divergență între sfaturile clinice/științifice ale experților și legislație".

De asemenea, și Dr. Sarah Pitt, virusolog la Universitatea din Brighton, a declarat că existența unor reguli diferite în Anglia va face ca oamenii din Țara Galilor și Scoția să traverseze granița pentru a sărbători Revelionul, înainte de a se întoarce acasă și de a lua virusul cu ei.

Cu toate acestea, parlamentarii conservatori l-au susținut pe Boris Johnson pentru că s-a opus solicitărilor de a impune restricții mai dure, susținând că este mai bine să existe încredere în "bunul simț al poporului britanic".

Directorul executiv al NHS Providers, Chris Hopson, a spus că trusturile NHS nu raportează încă o creștere uriașă a numărului pacienților care au nevoie de îngrijiri critice și ventilatoare, ceea ce a declanșat lockdown-ul de anul trecut, după debutul variantei Alpha, scrie Daily Mail.

 

Anglia ar putea impune noi restricții împotriva COVID care să rămână în vigoare „până la sfârșitul lunii martie”

 

Cu toate acestea, Anglia ar putea impune noi restricții legate de COVID, care "ar putea fi în vigoare până la sfârșitul lunii martie", susțin consilierii științifici guvernamentali.

Consilierii științifici guvernamentali susțin că ar putea fi necesare noi restricții până la data de 28 martie pentru a limita spitalizările și decesele cauzate de COVID-19.

Modelarea a luat în considerare impactul unei reveniri la restricțiile care erau în vigoare în aprilie, în Anglia, de marți, 28 decembrie, sau din ziua de Anul Nou până pe 15 ianuarie, 28 ianuarie sau 28 martie.

Într-un document, experții de la Grupul științific de modelare a gripei pandemice au estimat că punerea în aplicare a măsurilor începând cu 28 decembrie și până la sfârșitul lunii martie ar reduce numărul de decese cauzate de COVID-19 cu 39%, în timp ce cifra ar fi fost de doar 18% dacă acestea ar fi fost în vigoare până la jumătatea lunii ianuarie.

Regulile ar include interzicerea socializării în interior, în afara membrilor care locuiesc în incintă, revenirea la regula celor șase în exterior, iar barurile și restaurantele ar fi deschise doar pentru servicii în aer liber.

Modelarea, publicată în ajunul Crăciunului, nu a fost încă analizată de miniștri, care ar putea lua o decizie încă de săptămâna viitoare cu privire la necesitatea unor restricții suplimentare, informează Sky News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel