Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Bandă de hoți români, la un pas să fure ZECI de lingouri de aur. Unul dintre ei a fost prins
WhatsApp
Un român în vârstă de doar 21 de ani a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu executare, acesta fiind acuzat de tentativa de jaf. Gabriel Safta a fost singurul prins dintre cele 8 persoane care au încercat să fure zeci de lingouri de aur dintr-un depozit din Wolverhampton. 

Potrivit autorităților britanice, Gabriel fost condamnat de instanţă, după ce sângele acestuia a fost descoperit la locul unui jafului ratat, fiind astfel identificat. El s-a tăiat într-un geam spart şi a fost singurul prins dintre cei 8 hoți, toţi români.

Tentativa de jaf a avut loc pe 23 octombrie 2018, iar românul a fost arestat un an mai târziu, pe 10 octombrie 2019. Dacă furtul le-ar fi reușit, ar fi fost una din cele mai mari lovituri din istorie, având în vedere numărul mare de lingouri de aur aflat în depozitul din Wolherhampton. Cei 8 români nu au putut să-şi ducă la bun sfârşit planul, fiind surprinşi de paznici.

Gabriel a fost arestat în urma analizelor de sânge, ADN-ul său fiind deja în baza de date a Poliției, potrivit publicației manchestereveningnews.co.uk. El a fost prins la Dover Docks, în timp ce încerca să părăsească țara.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel