Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Șoferul român de TIR care a distrus trei vieți pentru că se uita pe telefon pe site-uri pentru adulți, rupe tăcerea din închisoare
WhatsApp
Un șofer român de camion, care a ucis trei persoane în timp ce își folosea telefonul la volan pentru a căuta prostituate, face dezvăluiri din închisoare.
Anglia. Șoferul român de TIR care a spulberat trei vieți pentru că se uita pe telefon pe site-uri pentru adulți, rupe tăcerea din închisoare

Ion Onut, în vârstă de 42 de ani, naviga pe site-uri de întâlniri pentru adulți pe telefonul său când și-a izbit camionul Scania într-un alt TIR și patru mașini, înainte de a se opri și a izbucni în flăcări. Vehiculul său circula cu 93,34 km/h pe autostrada A1.

David Daglish și Elaine Sullivan din Seaham, County Durham, și Paul Mellan din Washington, Tyne și Wear, toți au murit pe loc, în timp ce mai multe persoane au fost rănite.

Șoferul român de TIR a vorbit acum despre incident pentru a sublinia pericolele folosirii unui telefon mobil la volan, ca parte a unui nou film realizat de Durham Constabulary. Vorbind din celula sa, Ion Onut a spus: „Trebuie să trăiesc cu asta pentru tot restul vieții. Nu am avut niciodată ocazia să-mi cer scuze, să-mi cer scuze pentru ceea ce le-am făcut celor care și-au pierdut pe cei dragi, oamenilor care au fost răniți. Am realizat prea târziu că traficul s-a oprit din cauza timpului îndelungat pe care l-am petrecut pe telefon și am avut absolut zero șanse să acționez și să trag frâna. Astfel de fapte îți arată cât de repede se întâmplă și cât de repede se schimbă viața ta de la a fi normală la a fi acum în închisoare, având o pedeapsă de opt ani”.

Marea Britanie. Un șofer român de TIR a ucis trei oameni pe o autostradă: „Nu ai adormit la volan, navigai pe site-uri în căutarea de prostituate”

 

Ion Onut: „A fost foarte greu faptul că știam că eu am fost în acel tir care a lovit acele mașini”

 


Examinările medico-legale ale telefonului șoferului român de TIR au constatat că acesta a fost folosit în mod repetat browserul web al dispozitivului de-a lungul călătoriei sale din Cambridgeshire până la momentul coliziunii, care a avut loc la 18:18 pe 15 iulie.

După ce a fost salvat din cabina lui în flăcări de către cetățeni, el a fost arestat de Poliție și pus sub trei capete de acuzare de cauzarea morții prin conducere periculoasă, ulterior fiind închis pentru opt ani și zece luni și i-au interzis să mai conducă timp de peste 14 ani.

„Nu am fost niciodată implicat în vreun eveniment care să implice poliția și acum, pentru că am folosit telefonul în timp ce am condus, sunt departe de lumea reală, de prieteni și de familie. Imaginile cu ceea s-a întâmplat au fost incredibil de dificil de privit pentru mine. A fost foarte greu faptul că știam că eu am fost în acel tir care a lovit acele mașini”, a mai spus șoferul român de camion.

Anglia. Român, căutat în dosarul celor 39 de migranți, blocați în camion. Poliția britanică, apel către conaționali: „Ajutați-ne!”

 

„Puneți telefonul jos în timp ce conduceți”

 

Pe lângă interviul cu Ion Onut, filmul Durham Constabulary include și relatări de la martori, ofițeri de poliție care au participat la fața locului și Junior Sullivan - ai cărui părinți, Elaine Sullivan și David Daglish, au murit în coliziune.

„Acțiunile lui Ion din acea zi au provocat consecințe de amploare și sfâșietoare pentru toți cei implicați – familiile și prietenii celor care și-au pierdut viața în mod tragic, oamenii care au fost martori la coliziune și serviciile de urgență care au asistat la scena îngrozitoare din acea zi. Ion însuși trebuie să trăiască și cu groaza de a ști că două familii au fost sfâșiate și nu vor mai fi niciodată la fel ca urmare a acțiunilor sale. Sperăm că acest film evidențiază cât de devastatoare poate fi folosirea unui telefon mobil sau alt dispozitiv la volanul unui vehicul. Într-o fracțiune de secundă, viața ta și a altor oameni nevinovați ar putea să nu mai fie niciodată la fel. Vă rog, puneți telefonul jos în timp ce conduceți”, a precizat agentul detectiv Natalie Horner, de la Unitatea de investigare a coliziunilor din cadrul poliției din Durham.

Marea Britanie. Șofer român de TIR, surprins cum cară trupul neînsuflețit al unei tinere cu un tomberon: „Când m-am trezit era moartă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel