Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Angajez badantă. 15 ore de muncă zilnic, salariu de 500 euro”. Anunțul care a scandalizat Italia: „Sunt șocată!”
WhatsApp
Un anunț de angajare pentru badante a scandalizat oamenii pe rețelele de socializare din Italia: „15 ore de muncă pentru doar 500 de euro”.

Un anunț de angajare în Napoli pe Subito.it a scandalizat oamenii. Program de la 20:00 la 11:00 a doua zi dimineața, în fiecare zi, ca îngrijitor pentru un salariu de... 500 de euro.

Fiica femeii care a cerut informații despre oferta de muncă a făcut cunoscută conversația de pe canalele de socializare consilierului regional Francesco Emilio Borrelli: „Sunt șocată, nu este posibil să existe astfel de persoane. Această conversație o fac publică pentru toți acei oameni care spun că unii vor să stea acasă pe canapea, fără să muncească, pentru a obține venitul de cetățenie”.

 

 

Vezi și 

 

Guvernul Meloni vrea să taie Venitul de Cetățenie. Mii de români l-au încasat ilegal

 

Guvernul Meloni vrea să limiteze acordarea Venitului de Cetățenie, urmând ca acest ajutor să fie destinat doar pentru persoanele care nu pot lucra. De-a lungul ultimilor ani, autoritățile italiene au deschis numeroase anchete în cazul unor grupări de români care obțineau venitul de cetățenie cu acte false.

Venitul de Cetățenie din Italia va fi acordat doar pentru cei care nu pot munci. Guvernul Meloni intenționează să revizuiască măsura anti-sărăcie în vigoare din aprilie 2019 prin limitarea numărului de beneficiari.

În timpul discursului său în Parlament pentru votul de încredere, Meloni a reiterat ceea ce a susținut în campania electorală, spunând că această măsură, așa cum a fost concepută, "reprezintă o înfrângere pentru cei care au fost capabili să facă partea lor pentru Italia".

Potrivit publicației Corriere della Sera, premierul a precizat că dorește "să mențină și, acolo unde este posibil, să crească sprijinul economic necesar pentru cei care sunt într-adevăr fragili și nu sunt în măsură să muncească”, dar "pentru ceilalți", a adăugat ea, "soluția nu poate fi venitul de cetățenie, ci munca".

Vicepremierul Matteo Salvini propune suspendarea Venitului de Cetățenie pentru o perioadă de șase luni "pentru acei 900.000 de beneficiari de venit care sunt în stare să muncească și care îl primesc deja de optsprezece luni” și utilizarea resurselor economisite, aproximativ un miliard, pentru a prelungi cota 102 în 2023.

"Pentru a realiza proiectul în 2023, conform calculelor Inps, avem nevoie cel puțin un miliard. Îl vom recupera prin suspendarea venitului de cetățenie timp de șase luni pentru acei 900.000 de beneficiari de venit care sunt în stare de muncă și care îl primesc deja de optsprezece luni”, îi explică el lui Bruno Vespa în noua sa carte „Marea furtună”.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel