Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajații din Sănătate organizează noi proteste. Sanitas: "Joi ne facem auziți la Ministerul Muncii"
WhatsApp
Angajații din Sănătate ies din nou în stradă pentru a cere majorarea salariilor cu 20%. 

Sindicaliștii din Sănătate vor ieși din nou în stradă pentru a solicita creșterea salariilor. "Joi, 25 ianuarie 2024, ne facem auziți la Ministerul Muncii”, este anunțul Sanitas postat pe Facebook.

Săptămâna trecută sindicaliștii din Sănătate au pichetat Ministerului de Finanțe pentru a cere o majorare cu cel putin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistență Socială.

Pe 17 ianuarie premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila au participat la Consiliul Național al Federației Sanitas, prilej cu care conducerea Federației și liderii județeni SANITAS au prezentat argumentele care susțin revendicările personalului din sistemul de Sănătate și din cel de Asistență socială.

„Până la materializarea promisiunilor pe care prim-ministrul și ministrul Sănătății le-au făcut astăzi în fața reprezentanților SANITAS din toată țara, noi ne continuăm calendarul de acțiuni care are ca finalitate declanșarea grevei generale în cele două sisteme pe care le reprezentăm. Suntem deschiși și disponibili la negocieri și discuții și ne dorim să putem să dezamorsăm starea uriașă de tensiune din rândul membrilor noștri și al tuturor angajaților din Sănătate și Asistență socială, prin soluționarea cât mai repede și cât mai aproape de așteptări a revendicărilor acestora”, declara președintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu.

Federația Sindicală Hipocrat din România a anunțat că demarează stângerea de semnături pentru greva generală în sănătate

„Federația Sindicală Hipocrat din România, motivată de situația dificilă cu care se confruntă salariații din sănătate, generată de scăderea puterii de cumpărare și implicit a nivelului de trai, consideră că este momentul să inițieze procedurile de declanșare a grevei generale și să se alăture mișcarilor de protest din sănătate și asistență socială. Răspundem apelului la unitate, lansat de Federația Sanitas din România deoarece revendicările sunt comune pentru toți salariații din sănătate.
Ne dorim ca solidaritatea mișcării sindicale să sporească puterea de acțiune, în speranța că factorii politici vor ințelege că salariații solicită în primul rând o creștere salarială decentă” spune Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel