Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadorul rus la Roma dă în judecată cotidianul La Stampa pentru un articol care evoca uciderea lui Putin
WhatsApp
Ambasadorul Rusiei la Roma, Serghei Razov, a anunţat vineri că a dat în judecată cotidianul italian La Stampa în legătură cu un articol care evoca posibilitatea uciderii preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Reuters.
Vladimir Putin este îngrijorat de sănătatea sa. O echipă de medici îl ține sub supraveghere și face băi din extract de coarne de cerb. Surse ucrainene

"Inutil de spus că acest lucru este împotriva regulilor jurnalismului şi eticii'', a declarat Razov în faţa Parchetului din Roma, după ce a depus plângerea.

Pe 22 martie, La Stampa a publicat o analiză intitulată 'Dacă uciderea tiranului este singura opţiune'.

Articolul respectiv susţine că, în cazul în care toate celelalte opţiuni pentru oprirea invaziei ruse în Ucraina ar eşua, atunci singura soluţie ar fi pentru cineva uciderea preşedintelui rus.

Diplomatul rus a spus că procesul intentat de el acuză publicaţia italiană de propunerea comiterii şi de tolerarea unei infracţiuni.

Solicitat să comenteze, ziarul italian nu a oferit deocamdată un răspuns.

Liderul de la Kremlin numeşte invazia rusă în Ucraina drept ''operaţiune militară specială'' pentru ''denazificarea'' ţării vecine. Occidentul consideră că acesta este un fals pretext pentru un război de agresiune neprovocat.

Serghei Lavrov acuză Occidentul că a declarat Rusiei un război hibrid total

 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat vineri că Occidentul a declarat Rusiei un război hibrid total şi a renunţat astfel inclusiv la valorile sale, precum libertatea de exprimare sau economia de piaţă.

''Astăzi ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total'', a spus Lavrov în timpul unei reuniuni a Fondului de sprijin pentru diplomaţie publică în Rusia, relatează agenţia EFE. El a amintit că termenul de ''război total'' a fost folosit de armata nazistă în al Doilea Război Mondial.

''Acum (războiul total) este menţionat de mulţi politicieni europeni când explică ce vor să facă cu Rusia, şi nu-şi ascund obiectivele, să distrugă, să falimenteze, să anihileze, să asfixieze economia rusă şi Rusia în general'', a remarcat şeful diplomaţiei ruse, referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei după ce aceasta a atacat Ucraina.

Observ că ''dezlănţuirea sancţiunilor'' arată cu claritate ''că toate aceste valori pe care ni le-au tot propovăduit colegii noştri occidentali, mă refer la libertatea de exprimare a opiniilor, economia de piaţă, inviolabilitatea proprietăţii private, prezumţia de nevinovăţie nu valorează nimic pentru ei'' şi ''atunci când Occidentul are nevoie să facă ceva concret împotriva Rusiei a renunţat la aceste valori'', a menţionat ministrul rus de externe.

''Marea majoritate a lumii nu s-a alăturat şi nu se va alătura, sunt convins, acestor jocuri ale politicilor de sancţiuni ale Occidentului'', deşi asupra multora dintre ele se fac ''presiuni colosale'', a continuat Lavrov, susţinând că Rusia nu va putea fi izolată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel