Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadori în România, mesaje de 1 Decembrie. Saranga (Israel): E a doua mea casă / Noble (UK): Sunt o parte din podul care ne unește
WhatsApp
Nu are origini românești, dar România este a doua lui casă, spune ambasadorul Israelului la București, David Saranga. Un mesaj a publicat și ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

„Dragi români, la mulți ani! De Ziua Națională vă urez multă sănătate și prosperitate. Vă doresc să aveți un viitor luminos, care să reflecte spiritul vostru generos. Astăzi România e un stat democratic, puternic și unit, un partener de încredere atât petru Statul Israel, cât și la nivel internațional. Suntem onorați de relația extraordinară de prietenie dintre țările noastre și de ADN-ul nostru comun”, spune David Saranga într-un mesaj postat pe Facebook cu prilejul Zilei Naționale a României.

El precizează că în ultimii trei ani a vizitat sate și orașe din țara noastră „pline de farmec și de istorie, cu tradiții păstrate de generații”.

„De fiecare dată am fost impresionat de frumusețea locurilor, dar mai ales de căldura oamenilor. Cu toate că nu am origini românești, prin legăturile pe care le-am creat cu voi, sunt bucuros să spun că România este a doua mea casă, o țară minunată, cu un popor primitor și mândru”, încheie Saranga.

Un mesaj a publicat și ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble.

 

„La mulți ani, România! Vă salut cu acest prilej a aniversării a 103 ani după unificarea României din 1918. Pentru noi, ca ambasador britanic la București, am un prilej important și o onoare să fiu o parte din podul care unește țările noastre. Dar mai avem un milion de cetățeni români în Marea Britanie, care reprezintă parteneriatul nostru strategic.

Este o poziție pentru mine cu multe provocări și multe preocupări. La Glasgow am făcut u mare summit care avea ca scop combaterea schimbărilor climatice. Asta va fi, vă jur, un aspect foarte important al cooperării dintre țările noastre în anul viitor”, spune Noble.

Ambasada Statelor Unite ale Americii a publicat o declarație a secretarului de stat Antony J. Blinken.

 

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale, aniversarea Marii Uniri. Între România și Statele Unite există un parteneriat durabil, construit pe valori împărtășite, interese comune și legături inter-personale solide. Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliați NATO, să colaborăm pentru a depăși amenințările și provocările prezentului și viitorului, în regiunea Mării Negre și nu numai.

Mulțumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii și a libertății în lume, inclusiv în Afganistan. Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm vizita la București a Secretarului Apărării Austin, din luna octombrie, vizita Ministrului Afacerilor Externe Aurescu la Washington, D.C, din luna noiembrie, și succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic.

Anunțul Președintelui Iohannis de la conferința COP26, conform căruia România se va număra printre primele țări care va găzdui un reactor modular de mici dimensiuni, construit pe baza tehnologiei americane, este încă un exemplu grăitor de promisiune și potențial pentru o colaborare bilaterală și mai strânsă. Urez poporului român „La mulți ani” de Ziua Națională, pace și prosperitate în anul ce urmează”, afirmă Blinken, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel