Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada SUA în România: Programul Work & Travel 2022, vize de muncă și turism fără interviu
WhatsApp
Ambasada Statelor Unite în România a lansat recent opțiunea de scutire de participare la interviu pentru Programul Work & Travel 2022.
Ambasada SUA în România: Cum pot obține viză, studenții interesați de programul „Summer Work Travel” 2022 Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels

Astfel, Ambasada SUA simplifică procesul pentru înscrierea în program a studenților români care vor să lucreze pe perioada verii în Statele Unite, cerând aplicanților să includă anii de studiu și locul de muncă propus în Statele Unite pe formularul DS-160.

 

Viza pentru rogramul Work & Travel 2022

 

Studenții de colegiu și universități înscriși cu normă întreagă și care urmează studii la instituții academice acreditate post-secundar din afara Statelor Unite vin în Statele Unite pentru a-și împărtăși cultura și ideile cu oamenii din Statele Unite prin locuri de muncă temporare și oportunități de călătorie.

Programul Summer Work Travel oferă studenților străini sau oportunități de a trăi și de a lucra în Statele Unite în timpul vacanței de vară de la colegiu sau universitate pentru a experimenta și a fi expuși oamenilor și modului de viață din Statele Unite.

 

Eligibilitate 

 

Călătoriile de vară pentru a munci în SUA - Cerințe

 

  • Cunoaștere suficientă a limbii engleze pentru a interacționa cu succes într-un mediu vorbitor de engleză;

  • Studenți de școală postliceală înscriși la o diplomă sau un alt curs de studiu cu normă întreagă și care urmează în mod activ la o instituție de învățământ postliceală acreditată din afara Statelor Unite;

  • Să fi absolvit cu succes cel puțin un semestru sau echivalent de studii academice postliceale;

  • Afost plasat în prealabil într-un loc de muncă înainte de intrare, cu excepția cazului în care provine dintr-o țară cu scutire de viză.

Participanții trebuie să găsească mai întâi un  sponsor desemnat pentru călătorii de muncă de vară .

Vizitați  site-ul web J1Visa  pentru informații despre cum să aplicați.
 

 

Reînnoirea vizei

 

Cererea de viză pentru SUA este adesea mult mai simplă dacă vă reînnoiți viza. Este important să știți că viza dvs. poate fi folosită în continuare, chiar dacă este într-un pașaport expirat. Puteți călători în Statele Unite cu pașaportul vechi care conține o viză valabilă și pașaportul nou, valabil, potrivit ustraveldocs.com.

Cu toate acestea, vă puteți califica pentru o derogare de la interviul, eliminând necesitatea de a veni la Ambasadă. Utilizarea serviciului de exonerare de interviu nu garantează eliberarea vizei. În plus, este posibil, în unele cazuri, după ce examinăm o cerere depusă prin poștă, să solicităm un interviu în persoană.

 

Solicitanții se pot califica pentru o derogare de la interviul în următoarele situații:

 

  • Copiii sub 14 ani sunt eligibili pentru serviciul Interview Waiver, chiar dacă nu li s-a eliberat o viză pentru SUA înainte.

  • Solicitanții cu vârsta de 80 de ani sau mai mult sunt eligibili pentru serviciul Interview Waiver, chiar dacă nu li s-a eliberat o viză pentru SUA înainte.

  • Aplicați pentru aceeași categorie de viză.

  • Viza dumneavoastră pentru SUA este încă valabilă sau a expirat cu mai puțin de 48 de luni în urmă. 

  • Ultima dvs. viză a fost eliberată după 1 ianuarie 2008.

  • Pașaportul tău cu viza anterioară este încă în posesia ta.

  • În câmpul de adnotare, viza anterioară NU afișează NIMIC din următoarele: „Renunțare” sau „Limitere”.

  • Naționalitatea, data nașterii și sexul dvs. sunt aceleași în pașapoartele vechi și noi.

  • Momentan esti in Romania.

  • De când ți-a fost eliberată ultima viză, NU ați solicitat prelungirea sau ajustarea statutului dumneavoastră de imigrare în timp ce vă aflați în Statele Unite.

  • De când ți-a fost eliberată ultima viză, NU ați fost arestat sau deportat sau NU ați încălcat legile sau reglementările de imigrare din SUA.

  • De când vi s-a eliberat ultima viză, NU ați aplicat pentru o viză și ați fost refuzat sau viza a fost anulată sau revocată.

  • Dețineți un pașaport românesc sau un permis de ședere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel