Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Spania, anunț important pentru conaționali: Oferim asistență personalizată și consultanță în domeniul muncii
WhatsApp
Ambasada României în Spania anunță că, săptămânal, atașatul pe probleme de muncă și sociale, Cristina Florea, va oferi la sediul Secției Consulare a Ambasadei României din Madrid asistență personalizată și consultanță tuturor cetățenilor români.

"Vă anunțăm că, începând de mâine, 10 noiembrie 2021, săptămânal, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00 - 12.00, atașatul pe probleme de muncă și sociale, Cristina Florea, va oferi la sediul Secției Consulare a Ambasadei României din Madrid, situată în Avenida de la Albufera, nr. 319, asistență personalizată și consultanță tuturor cetățenilor români care au nelămuriri în domeniul muncii și securității sociale sau se confruntă cu diverse probleme din acest domeniu.

Reluăm astfel demersurile misiunii diplomatice care au fost întrerupte în 2020 din cauza pandemiei și ne propunem să fim în continuare aproape de cetățenii români, venind în întâmpinarea nevoilor lor.  Accesul în Secția consulară va fi permis persoanelor care specifică faptul că doresc consultanță în domeniul muncii și securității sociale, în ordinea sosirii la sediu", a transmis Ambasada României în Spania.

În altă ordine de idei, reamintim că spitalele din Castellon, pline cu români nevaccinați.

 

 

Autoritățile cer românilor din Spania să se imunizeze

 

Medicii din provincia spaniolă Castellon este îngrijorat de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital. Autorităţile au apelat la asociaţiile româneşti, preoţi şi asistenţi sociali pentru a-i convinge pe români să se imunizeze. În plus, persoanele care nu cotizează la sistemul de asigurări sociale vor primi un card de sănătate valabil 6 luni. 

Viorica Rusen este singura româncă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică din Castellon care lucrează chiar în Departamentul de Epidemiologie. Aşa că autorităţile sanitare spaniole au apelat la ea pentru a traduce pliantele în limba română şi pentru a se implica în strategia de vaccinare, relatează Știrile TVR.

"Am încercat noi să găsim persoane care să cunoască mai mulți români și care să transmită mesajul prin intermediul bisericii, prin asociațiile de români, prin serviciile sociale", a declarat Viorica Rusen.

Îngrijorarea a apărut în luna septembrie când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70 la sută dintre persoanele internate în spitalele din Castellon cu Covid erau români, iar 80 la sută dintre aceştia erau nevaccinaţi.

În capitala provinciei Castellon trăiesc 16 mii de români, aproape 10 la sută din populaţia oraşului, iar incidenţa cazurilor de Covid este de 3 ori peste media naţională.  Presa locală din Castellon a titrat pe prima pagină despre reticenţa românilor de a se vaccina pe care i-au învinovăţit chiar şi pentru noile focare apărute în şcoli. Mulţi spanioli au catalogat articolele drept rasiste, iar asociaţiile româneşti au sărit în apărarea românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel