Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă pe un aeroport din China. Un avion cu peste 120 de oameni la bord a luat foc pe pistă
WhatsApp
Un avion al companiei chineze Tibet Airlines a ieşit de pe pistă, joi dimineaţă, după care a luat foc pe aeroportul internaţional Chongqing, în sud-vestul Chinei. Toți cei peste 120 de oameni de la bord au supraviețuit.
Panică pe un aeroport din China. Un avion cu peste 120 de oameni la bord a luat foc pe pistă

Avionul Airbus A-319 urma să efectueze o cursă către Lhasa, Tibet, conform televiziunii publice chineze CCTV, preluată de AFP și Agerpres.

Incendiul a izbucnit după o decolare ratată și după ce avionul a ieșit de pe pistă, potrivit Aeronews, care precizează că toți oamenii de la bord au fost evacuați.

La bordul avionului se aflau 113 pasageri și 9 membri ai echipajului, scrie Aviatren. Agenţia de presă China Nouă a informat că sunt răniţi, fără a preciza numărul lor. Compania aeriană a comunicat că pasagerii şi echipajul sunt în siguranţă.

Un caz similar a avut loc în Italia, unde zborul AZ1765, de pe aeroportul Linate cu destinația Palermo, a aterizat forțat, după ce piloții au observat că iese fum de la motor. 

 

Panică pe un aeroport din Italia. Un avion a aterizat de urgență, după ce de la motor a început să iasă fum: Mai multe zboruri, deviate 

 

Un Airbus A320 al Ita Airways a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul Linate din Milano, la scurt timp după ce a decolat, din cauza unor probleme la motor. Aeronava a întâmpinat probleme după ce s-a lovit de un stol de păsări. Se presupune că păsările au fost aspirate de unul dintre motoare, și de acolo producerea de fum. Cu toate acestea, avionul a aterizat în siguranță, fără ca nimeni să fie rănit. La bord se aflau 84 de pasageri.  Aeroportul Forlanini a fost închis timp de peste o oră.

Aeronava, care a decolat la ora 12.16 p.m. de la Forlanini, se îndrepta spre Palermo. Potrivit unei prime reconstituiri furnizate ziarului Corriere, aproximativ două minute mai târziu - la ora 12.18 - Airbus-ul a aspirat păsările (sau pasărea) și a început să aibă primele probleme la turbină.

După ce a efectuat mai multe viraje spre sudul orașului Milano, pentru a consuma o parte din kerosenul pe care îl avea la bord și pentru a evalua situația, aeronava a revenit pe pista Linate la ora 12.42 în mod normal, lucru confirmat și de pompieri.

La bordul zborului AZ1765 se aflau 84 de pasageri, precum și membrii echipajului. Aeroportul a fost oprit mai bine de o oră și a fost redeschis la ora 14.15. Pompierii se aflau, de asemenea, pe pistă, gata să intervină în caz de nevoie. Experții vor examina starea aeronavei pentru a decide dacă aceasta poate fi repornită sau dacă are nevoie de lucrări de întreținere. În acest din urmă caz, pasagerii vor fi transbordați în altă aeronavă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel