Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă meteo: Un val aer tropical lovește România. Temperaturile se vor apropia de 40 de grade la umbră
WhatsApp
Valul de aer tropical ce s-a abătut asupra Europei ajunge în România, atunci când în ultimele zile sunt așteptate temperaturi de 40 de grade.  

Meteorologii au anunțat că săptămâna viitoare valul de aer tropical, resimțit în aceste zile în țările europene, va ajunge și în România, fiind așteptate temperaturi până la 40 de grade în unele părți ale țării.

În aceste zile temperaturile în unele țări europene, Franța, Spania, Portugalia au sărit bine de 40 de grade, în unele zone din Portugalia ajungând și până la valoarea de 47 de grade Celsius. În comparație cu situația din sudul Europei, vremea din România pare mult mai suportabilă, însă meteorologii susțin că acest fapt se va schimba de la mijlocul săptămânii viitoare.

„Vorbim de o masă de aer tropical, o masă de aer foarte cald ce determină temperaturi de 40 și ușor peste 40 de grade, în Peninsula Iberică, în această perioadă, în extindere către vestul, centrul, sudul Europei, în zilele următoare și în deplasare, de la mijlocul săptămânii viitoare și în zona țării noastre, astfel încât vremea se va încălzi treptat.

Dacă la momentul acesta și în următoarele două zile deja putem vorbi de un aer respirabil pentru zona țării noastre, temperaturi ce determină o vreme chiar răcoroasă în nordul teritoriului, cu minime destul de potrivite, aș putea spune, chiar scăzute, în depresiuni și în nordul țării, de miercuri, ne așteptăm la o vreme călduroasă, în aproape toată țara, acest lucru însemnând temperatură de 30 de grade, temperaturi maxime și chiar caniculare, în extindere”, a declarat, la postul Antena3, Alina Şerban, meteorolorg ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel