Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă la frontierele Greciei. Armata şi autorităţile, mobilizare de urgență ca urmare a fluxului crescând de migranţi veniţi din Turcia
WhatsApp
La fel ca autorităţile bulgare, în ultimele zile, armata şi autorităţile elene se află în stare de alertă la frontierele terestre şi insulare, ca urmare a fluxului crescând de migranţi veniţi din Turcia. 

În fiecare zi, sute de imigranţi ilegali încearcă să treacă frontierele terestre şi maritime, deşi paza portuară este solidă, fiind alcătuită din 60 de nave şi şalupe şi aproximativ 2500 de paznici care, în cooperare cu FRONTEX, patrulează în regiunea estică a Mării Egee.

Totuşi, se pare că eforturile dau roade şi numărul migranţilor în Grecia a scăzut considerabil în ultimii ani. Notis Mitarachi, ministrul de resort, a prezentat 14 puncte ale politicii de migraţie implementate de ministerul său, care au dus la înregistrarea unor progrese substanţiale în managementul refugiaţilor şi migranţilor, la limitarea numărului de sosiri, reducerea numărului celor cazaţi în structurile de găzduire din teritorii şi la reducerea cererilor de azil.

Alertă la frontierele Greciei. Armata şi autorităţile, mobilizare de urgență

 

Obiectivul Ministerului pentru Migraţie şi Azil este ca la sfârşitul anului în curs să rămână de rezolvat numai dosarele ce vizează protecţia minorilor neînsoţiţi, incluziunea azilanţilor în societatea elenă şi managementul frontierei estice a ţării, cu extinderea gardului Evros şi dotarea personalului de bază cu echipament electronic de supraveghere.

În ceea ce priveşte incluziunea socială a azilanţilor, Mitarachi a subliniat că Grecia este singura ţară din Uniunea Europeană care are programe integrate de sprijin pentru refugiaţii recunoscuţi, bani ce provin din Fondul de Rezilienţă, ajungând la suma de aproximativ 36 de milioane de euro.

Ministrul grec a remarcat că este dezolant numărul de locuri pentru relocări în alte ţări ale Uniunii Europene, în condiţiile în care în fiecare an ajung în ţările de la graniţele Europei aproximativ 160.000 de refugiaţi, în timp ce relocările din acest an, de exemplu, se ridică la numai 1017 persoane, fapt ce, în opinia domniei sale, nu poate aduce niciun progres substanţial pentru definitivarea noului Pact european pentru migraţie, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel