Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Germania! Atac într-un tren de călători. Bilanț provizoriu: Doi morți și mai mulți răniți
WhatsApp
Un individ înarmat cu un cuţit a atacat călători, miercuri, într-un tren regional din Germania. Cel puţin două persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite.
Alertă în Germania! Atac într-un tren de călători. Bilanț provizoriu: Doi morți și mai mulți răniți. FOTO: captură video BILD

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază într-un tren care circula pe ruta Kiel-Hamburg, în nordul Germaniei. 

„Un călător a atacat cu un cuțit, în călătoria de la Kiel la Hamburg cu expresul regional, și a rănit cel puțin cinci persoane și a ucis alte două persoane”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției federale.

Potrivit informațiilor BILD,  autorul faptei ar fi un sirian. Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, acesta are între 25 și 40 de ani.

Nouă ambulanțe, trei medici de urgență și un elicopter de salvare din Hamburg sunt în acțiune. Suspectul avea răni la mâini când a fost arestat. Potrivit poliției, acesta și le-a provocat singur.

2. Alertă în ... (alerta-in-germania-atac-intr-un-tren-de-calatori--bilant-provizoriu-doi-morti-si-mai-multi-raniti-2-1.jpg)

 

„Avem doi morți, trei răniți grav și patru răniți ușor”

 

Făptuitorul se află la spital, fiind păzit de polițiști. Vârsta nu putea fi citită pe permisul de ședere temporară, pe care îl avea la el. Motivul? Certificatul a fost pătat cu sânge.

„În tren, un bărbat de 20-30 de ani a înjunghiat alți pasageri cu un obiect ascuțit. Domeniul de aplicare se extinde nu numai la tren, ci și la peron. În prezent suntem în proces de a obține o imagine de ansamblu. Avem doi morți, trei răniți grav și patru răniți ușor”, a declarat un polițist pentru presa din Germania.

„În jurul orei 14:55, au fost primite o serie de apeluri de urgență de la pasageri. Nu știm încă câți pasageri erau în tren, acum sunt îngrijiți. Trebuie să obținem o imagine de ansamblu. Nu au fost încă stabilite identitățile răniților și morților și nici a făptuitorului. Făptuitorul este și el rănit și se află în drum spre spitalul din Neumünster, după care va fi audiat. Poliția interoghează martorii aici pe teren pe scară largă”, au mai precizat oamenii legii.

3. -imagine fara descriere- (alerta-in-germania-atac-intr-un-tren-de-calatori--bilant-provizoriu-doi-morti-si-mai-multi-raniti-2-2.jpg)

 

„Actul oribil este împotriva întregii umanități”

 

Ministrul de Interne din Schleswig-Holstein, Sabine Sütterlin-Waack (CDU), a confirmat și ea incidentul.

„Pentru mine este clar că actul oribil este împotriva întregii umanități. Sunt cu gândul alături de familiile și rudele victimelor”, a spus ministrul de Interne care se afla în drum spre locul crimei.

 

Atacul a avut loc în timp ce trenul se apropia de gara Brokstedt

 

Între timp, agenția de știri AFP a citat poliția federală, responsabilă de siguranța pe rețelele rutiere și feroviare, spunând că doi au fost uciși. Purtătorul de cuvânt al Bundespolizei a mai spus că mai multe persoane au fost rănite.

Sütterlin-Waack și Bundespolizei au spus că un suspect a fost arestat. Potrivit poliției, un bărbat a atacat cu un cuțit călătorii aflați la bord. Crima a avut loc cu puțin timp înainte de ora 15:00, ora locală.

Poliția a spus că atacul a avut loc în timp ce trenul se apropia de gara Brokstedt, o comunitate mică de aproximativ 2.000 de oameni, la nord de Hamburg și la sud de Kiel. Un suspect a fost arestat când trenul a ajuns în stația Brokstedt.

Circulația din tren a fost închisă pentru a permite poliției să-și continue activitatea la fața locului.

 

--------------------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel