Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Franţa: Mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă în Gara de Nord din Paris. UPDATE
WhatsApp
Un bărbat a rănit mai multe persoane miercuri dimineaţa, în staţia de tren Gare du Nord din Paris, individul fiind ''neutralizat'' de forţele de poliţie, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin, citat de Reuters.

''Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineaţă în Gare du Nord. A fost rapid neutralizat. Mulţumesc forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă'', a scris Darmanin pe contul său de Twitter, relatează EFE.

Postul francez BFM TV a relatat că şase persoane au fost rănite în atac.

Anterior, presa franceză a relatat că un bărbat a rănit mai multe persoane cu un cuţit în Gare du Nord.

AFP, care citează o sursă din poliţie, a transmis că agresorul a fost reţinut de forţele de ordine la locul faptei.

Incidentul a avut loc la ora locală 6:45 (05:45) în interiorul gării. Dintr-un motiv încă neclarificat, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă şi a reuşit să rănească pe câteva dintre acestea. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, a adăugat aceeaşi sursă, potrivit AFP.

Alertă în Franţa: Mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă în Gara de Nord din Paris



După incident, trenurile au circulat normal prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra, potrivit Agerpres.

UPDATE: Bărbatul care a atacat miercuri dimineaţa cu o armă albă călători în staţia de tren Gare du Nord din Paris şi a rănit şase persoane înainte de a fi împuşcat de poliţie se zbate între viaţă şi moarte, a declarat ministrul de interne francez Gerald Gérald Darmanin, citat de EFE.

Într-o conferinţă de presă organizată chiar în Gare du Nord, la care a participat, între alţii, şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, Darmanin a menţionat că forţele de ordine investighează pentru a afla cine este agresorul, dat fiind că asupra acestuia nu au fost găsite acte de identitate.

Cu privire la posibilele motivaţii ale atacului, după ce au circulat zvonuri despre cuvintele pe care le-ar fi strigat agresorul în timp ce ataca oameni, ministrul a spus: ''Din ce ştiu eu, nu a spus nimic''. Procuratura antiteroristă nu se ocupă de caz, cel puţin pentru moment, potrivit EFE.

Conform declaraţiilor lui Darmanin, atacul a început la ora locală 06:42 (5:42 GMT) în momentul în care bărbatul a atacat mai multe persoane în interiorul gării şi, un minut mai târziu, a fost ''neutralizat'' de forţele de ordine. Mai exact, agenţi care nu se aflau în misiune şi alţi poliţişti care erau în exerciţiul funcţiunii l-au împuşcat pe agresor de trei ori, bărbatul fiind transportat ulterior la spital.

Şase persoane au fost rănite în incident, din care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este pusă în pericol. Printre răniţi se află şi un poliţist. Darmanin a subliniat că, ''fără intervenţia extrem de rapidă a poliţiei, ar fi existat victime'' mortale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel