Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă! Dezinfectanţi de mâini care pot provoca orbirea, pe piaţa din România
WhatsApp
Un ONG atrage atenţia ca pe piaţa din România sunt câteva mărci de dezinfectanţi care conţin produse periculoase. Informaţia vine după ce, mai multe ţări din Europa au transmis vineri, 27 noiembrie, alerte cu privire la dezinfectanţi pentru mâini care reprezinta un risc pentru sănătatea oamenilor.    
dezinfectant_maini

Marea Britanie, Germania şi Franţa au semnalat prin intermediul platformei Safety Gate - Sistem de alerta rapidă pentru produse nealimentare periculoase - existenţa pe piata Uniunii Europene a nouă marci de dezinfectanţi de mâini neconformi, produse descoperite de autorităţile cu responsabilităţi în privinţa supravegherii pieţei produselor care reprezintă risc pentru sănătatea şi securitatea consumatorilor.

Toate ţările au arătat că este o alertă "gravă". Este vorba despre biocide produse în China, Polonia, Portugalia sau Spania şi se referă la riscuri precum cele chimice, incendii, dar şi riscuri pentru sănătate. Mai mult, pentru unele dintre produse nu se ştie dacă sunt contrafăcute sau acelea sunt formulele originale, scrie ziare.com.

APC-România arată că şi în ţara noastră se vând dezinfectanţi de mâini pe baza de metanol care pot provoca orbirea utilizatorilor. "Din păcate, dezinfectanţii pentru mâini comercializaţi pe piaţa din România nu au fost analizaţi de nicio instituţie a statului român din punctul de vedere al verificării compoziţiei acestora, fapt ce ridică mari semne de întrebare cu privire la siguranţă pentru consumatori şi, în mod special, pentru copii. Solicităm urgent să se dispuna de către Ministerul Sănătăţii realizarea unor analize de natura chimică în laboratoarele acreditate pentru astfel de încercări şi să se retragă de la comercializare dezinfectantii care ne pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa", spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel