Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de vreme rea în Italia: râuri cu risc de inundații, școli închise, trenuri blocate. Primarul: "Situația este critică"
WhatsApp
Regiunea Veneto din Italia se confruntă cu condiții meteorologice extreme, iar autoritățile au emis avertizări pentru râuri cu risc de inundații, ceea ce a determinat închiderea școlilor în orașul Vicenza. 
Alertă de vreme rea în Italia: râuri cu risc de inundații, școli închise, trenuri blocate. Primarul: "Situația este critică"

Peste noapte, Veneto a fost acoperit de un strat de zăpadă consistent, între 5 și 30 de centimetri în diverse zone, potrivit informațiilor furnizate de Agenzia per l'Ambiente (Arpav).

Pompierii au răspuns la peste 60 de intervenții în regiune, cu operațiuni de salvare și gestionare a situațiilor de urgență. În special, nivelul râului Retrone din Vicenza este monitorizat îndeaproape, iar un copac a fost îndepărtat pentru a preveni inundațiile râului Bacchiglione.

 

Situație critică în Vicenza, șoseaua de centură închisă

 

Primarul Vicenzei, Giacomo Possamai, a declarat într-un mesaj video că situația este critică, cu numeroase drumuri și șosele închise din cauza inundațiilor. El a solicitat populației să își limiteze deplasările pentru a facilita intervențiile de salvare și de protecție civilă.

"Alarma continuă: șoseaua de centură este închisă din cauza inundațiilor, la fel ca numeroase drumuri din oraș. Cerem tuturor să își limiteze mișcările pentru a permite intervențiile de salvare și de protecție civilă.”, spune acesta conform Il Messaggero.

Pe lângă problemele locale, condițiile meteorologice severe au perturbat și transportul feroviar în regiune. Linia de cale ferată Milano-Veneția rămâne suspendată între Vicenza și Padova, iar trenurile de mare viteză și Euronight sunt supuse anulărilor și devierilor pe rute alternative. Aceste perturbări ar putea determina întârzieri semnificative, cu posibile devieri ale trenurilor regionale și alunecări de teren în alte regiuni ale țării.

 

Cod portocaliu și roșu

 

Protecția Civilă a emis o alertă roșie pentru risc hidraulic și risc hidrogeologic pe sectoare din Veneto și o alertă portocalie pe părți din Emilia-Romagna și Veneto. De asemenea, a fost emisă o alertă galbenă din nord până în centru. În plus, alunecări de teren au fost raportate în Liguria, iar nivelul crescut al râului Arno a atras atenția autorităților.

Având în vedere aceste condiții extreme și prognozele nefavorabile, autoritățile din Vicenza au decis închiderea școlilor pentru ziua de astăzi. Măsura a fost luată pentru a asigura siguranța elevilor și a personalului școlar în fața pericolelor generate de vremea rea și de riscul de inundații în continuare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel