Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de inundații în Italia, zboruri anulate, autostrăzi blocate. Copiiilor le e interzis să mai învețe la parterul școlilor
WhatsApp
Autostrada A10 și linia feroviară Genova-Ventimiglia au fost întrerupte temporar din cauza inundațiilor din provincia Savona, însă circulația a fost reluată ulterior. Mâine este prognozată o alertă portocalie, cu precipitații de până la 200-300 de milimetri în 24 de ore.

Râuri și pârâuri au ieșit din matcă, zborurile au fost „deviate” și întârziate, circulația feroviară pe ruta Genova-Ventimiglia între Pietra Ligure și Loano și autostrada A10 au fost suspendate. Primarul din Celle Ligure a lansat un apel disperat: „să menținem copiii la școală la primul etaj până la noi ordine: să ne comportăm ca și cum am fi în alertă roșie, deoarece situația este destul de gravă, pârâul Ghiare este în prealertă, iar o mare alunecare de teren a blocat drumul Aurelia.”

Cu prognoza meteo care se înrăutățește, nu este exclus ca ziua de joi să fie chiar mai dificilă. De asemenea, la Veneția se așteaptă o creștere semnificativă a nivelului apei și este posibil ca barajele sistemului Mose să fie activate în cursul dimineții.

Acesta este primul bilanț al fazei intense de vreme severă care a afectat Liguria, în special zona Savona, și care se va extinde în următoarele ore și zile pe întreaga peninsulă. De asemenea, școlile vor fi închise joi în Genova, La Spezia și provincia, precum și în Savona și provincia, din cauza alertei meteo portocalii care va intra în vigoare de la ora 9:00.

Alertă de inundații extinsă în Italia

 

Protecția Civilă a emis ieri un avertisment de alertă galbenă pentru zona de vest a Liguriei, sudul Piemontului și Apeninii toscano-emilieni între Piacenza și Parma. Cu toate acestea, vremea rea a lovit cu intensitate miercuri dimineața și în primele ore ale după-amiezii în interiorul Liguriei, unde unele râuri și pârâuri s-au revărsat deja. Regiunea Liguria a extins alerta la portocaliu până mâine, începând de la Savona până la La Spezia. Din cauza unei alunecări de teren, un tronson al drumului Aurelia între Albissola Marina și Celle Ligure, tot în provincia Savona, a fost închis. Traficul a fost deviat pe autostrada A10.

Circulația feroviară și rutieră întreruptă
Între Loano și Pietra Ligure, circulația pe linia feroviară Genova-Ventimiglia a fost întreruptă de la ora 14:00 din cauza riscului de revărsare a pârâului Nimbalto. Circulația a fost reluată la ora 15:35. În perioada întreruperii, a fost activat un serviciu de autobuze, două trenuri Intercity au fost anulate între Savona și Ventimiglia, iar unele trenuri regionale nu au circulat pe tronsonul afectat, acumulând întârzieri de până la 45 de minute. Între Varazze și Arenzano, autostrada A10 a fost închisă în direcția Genova. Inundații ale drumurilor și subsolurilor au fost raportate la Celle și Calice Ligure. Dimineața, o alunecare de teren a provocat închiderea drumului provincial 29 de la Colle di Cadibona.

Zboruri deviate


Vremea severă a afectat și transportul aerian: două zboruri programate pentru aterizare la aeroportul Colombo au fost deviate către alte aeroporturi. Este vorba despre zborul Ryanair Catania – Genova FR 05026, programat să sosească la ora 14:15, care a fost deviat la Torino, și zborul Ryanair Napoli – Genova FR 04676 de la ora 14:50, deviat la Pisa. De asemenea, sosirea zborului Ita Airways din Roma Fiumicino AZ 01391 de la ora 18:35 a avut întârziere. Un alt zbor Ryanair Catania – Genova FR 05027, care trebuia să decoleze la ora 14:35, va pleca cu peste trei ore întârziere, la ora 17:45.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel