Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă alimentară. Batoane de cereale contamintate cu insecte, retrase din magazinele din Italia/ FOTO
WhatsApp
Ministerul Sănătății din Italia a emis o notificare de rechemare a unor batoane de cereale din cauza riscului microbiologic. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Ministerul Sănătății a emis o notificare de rechemare a anumitor loturi de batoane de cereale, comercializate în supermarketuri, din cauza riscului microbiologic asociat prezenței corpurilor străine, în special a insectelor. Această măsură preventivă a fost luată în urma constatării unor anomalii în timpul verificărilor efectuate.

Despre ce produse este vorba

 

Produsele vizate de rechemare sunt două tipuri de batoane de cereale sub denumirea de Batoane ”Multicereali” de către marca Cerealitalia. Este vorba sortimentul clasic și cel cu ciocolată neagră și nucă de cocos. 

Loturile afectate sunt L23236 pentru varianta cu ciocolată neagră și lotul L23150 pentru varianta clasică. Aceste produse sunt fabricate de Cerealitalia IDSpA, cu sediul în Contrada Taverna di Annibale, Lotti 16/17 - 83040 Frigento (AV).

Data de expirare a batoanelor este 24.08.2024 pentru varianta cu aromă de ciocolată și nucă de cocos și 30.05.2024 pentru varianta clasică. Acestea sunt ambalate în pachete de 126 g (6 buc x 21 g).

Citește și: Alertă alimentară. Chipsuri din cartofi, retrase din magazine din cauza riscului chimic, în Italia/ FOTO

Motivul retragerii este asociat prezenței suspectate a dăunătorilor în interiorul produselor. Consumatorii sunt sfătuiți să nu consume produsele din loturile indicate și să le returneze la punctul de cumpărare.

Termenul "dăunători" este folosit în acest context pentru a desemna animalele care pot contamina alimentele, în special insectele, care pot pătrunde în produse și să le contamineze direct sau indirect.

Vezi AICI produsul rechemat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel