Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri parlamentare Bulgaria. GERB, partid de centru dreapta, conduce în numărătoarea preliminară, dar are nevoie de coaliţie
WhatsApp
Bulgarii au mers la urne pentru alegerile parlamentare. GERB, partid de centru-dreapta, are toate şansele să câştige cele mai multe voturi, dar acestea nu vor fi suficiente pentru a forma o majoritate. 

Astfel, GERB va trebui să formeze o coaliţie pentru a intra la guvernare. Institutul de sondare Alpha Research arată că GERB ar urma să câştige 26,4% dintre voturi, în timp ce reformiştii de la PP ar urma să fie pe locul al doilea, cu 14,9% dintre voturi. 

Partidul ultra-naţionalist Renaşterea ar urma să ia 12,9% dintre voturi. 

Votul de duminică, al şaptea scrutin din ultimii 4 ani, a fost provocat de eşecul partidelor politice din Bulgaria de a cădea de acord asupra unei coaliţii de guvernământ, după alegerile din 9 iunie. 

Bulgaria a fost condusă de mai multe guverne din 2020 încoace, când protestele au pus punct unei coaliţii conduse la acea vreme de partidul GERB. 

GERB ar urma să câştige acum 74 din cele 240 de locuri din parlamentul bulgar. PP va lua 42 de locuri, în timp ce ultra-naţionaliştii ar urma să aibă 36 de parlamentari, arată Reuters. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel