Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ajutor important pentru o categorie de români din Italia: Guvernul oferă două bonusuri de până la 170.000 de euro
WhatsApp
Guvernul Italiei oferă două bonusuri substanțiale tinerilor care își doresc să devină antreprenori.   
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Două noi măsuri de sprijin pentru tinerii sub 35 de ani din Italia au intrat în vigoare odată cu publicarea Decretului de Coeziune în Monitorul Oficial la data de 7 mai. Aceste măsuri, denumite "Resto al Sud" și "Angajare independentă Centru-Nord Italia", oferă sume substanțiale pentru cei care doresc să devină liber profesioniști.

Cine poate beneficia de cele două bonusuri 

 

În cadrul acestor programe, tinerii sunt eligibili să primească până la 50.000 de euro imediat și până la 120.000 de euro de rambursat parțial pentru a-și începe propria afacere.

Beneficiarii principali ai acestor măsuri sunt tinerii sub 35 de ani care sunt șomeri și sunt înscriși în programul guvernamental GOL (Garanția de angajare a lucrătorilor). Obiectivul este de a stimula crearea de locuri de muncă independente, în special în regiunile mai puțin dezvoltate din sudul Italiei, precum și de a încuraja tinerii să rămână în aceste regiuni pentru a contracara depopularea.

Fondurile oferite prin aceste măsuri includ stimulente nerambursabile, majoritatea fiind destinate achiziționării de bunuri și unelte necesare pentru începerea afacerii. În plus, tinerii vor beneficia și de servicii de instruire și suport pentru demararea afacerii, precum și de servicii de îndrumare.

Conform detaliilor, în regiunile Centru-Nord, tinerii pot primi un voucher nereturnabil de până la 30.000 sau 40.000 de euro, în funcție de natura bunurilor achiziționate, cum ar fi cele ce tin de inovație, tehnologie sau sustenabile. Pentru regiunile din sud, stimulentele pot ajunge la minim 40.000 de euro, crescând la 50.000 de euro, informează publicația InvestireOggi. 

De asemenea, o parte a sprijinului constă într-o contribuție de până la 120.000 de euro pentru a acoperi costurile de pornire și implementare a ideilor de afaceri, cu până la 75% plătite pe o bază nerambursabilă în sud și până la 65% în Centru-Nord. Aceste măsuri fac parte din programul Planului Național pentru Tineri și Femei 2021-2027 și sunt menite să ofere oportunități semnificative pentru tinerii antreprenori din Italia.

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel