Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Afacerist ROMÂN, investigat de jurnaliştii BBC: "Trăia în lux dar a plătit taxe de numai 35 de lire"
WhatsApp
Un om de afaceri român, care a trăit o viață de lux în Marea Britanie, a plătit doar taxa de 35,20 lire sterline, potrivit unei investigații BBC.

Frank Timiş a închiriat o penthouse de 14.000 de lire sterline și a servit mii de mese în cele mai bune restaurante din Londra.

Dar declarația sa personală din 2017 arată că a plătit doar 35,20 lire sterline, după ce a afirmat că nu avea niciun venit din imperiul său de afaceri la nivel mondial.

Avocații săi spun că și-a respectat pe deplin toate obligațiile fiscale.

Documentele obţinute de jurnaliştii de la BBC dezvăluie cum a reușit Frank Timiş să evite taxele.

Potrivit documentelor, în 2017, Timiş a primit plăți în valoare de 670.000 de lire sterline din offshore. Acestea erau, în principal, plăți numite distribuții, care ar fi trebuit să fie impozabile. Dar, cu puțin timp înainte de a-și prezenta declarația fiscală, Timiş a cerut să se transforme distribuțiile în împrumuturi care nu puteau fi folosite. A fost creat apoi un acord de împrumut înapoi care face ca împrumuturile să pară legitime.

Investigația BBC a vorbit, de asemenea, cu omul care a condus încrederea care la ajutat pe domnul Timis cu evitarea aparentă a taxelor.

Documentele sugerează, de asemenea, că Timiş nu a plătit impozit pe venit în Marea Britanie, nici în 2016.

Avocații lui Timis spun că acesta a respectat pe deplin toate obligațiile sale fiscale și în toate etapele a cerut sfaturi profesionale pentru a se asigura că sunt achitate.

Omul de afaceri român nu este străin de controverse. El are două condamnări pentru trafic de heroină în 1990 și a fost implicat într-o serie de întreprinderi miniere care au eșuat în Africa.

Frank Timiş a transferat două companii miniere pe bursa din Londra. Una dintre acestea - Regal Petroleum - a fost lovita de cea mai mare amendă vreodată a sa din 2009, după ce a înșelat investitorii în legătură cu descoperirea petrolului. Regal Petroleum le-a spus investitorilor că se așteaptă să găsească petrol în Grecia, chiar dacă știa că era uscat.

Avocații lui Timiş au afirmat că deținea doar o participație minoritară în Regal și nu era în consiliu în momentul în care compania a primit amenda.

Ei au spus: "Domnul Timiş a fost personal investigat și clarificat la FCA rolul său în Regal Petroleum."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel