Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aeroporturile din Marea Britanie vor permite sticlele cu apă în avioane
WhatsApp
Aeroporturile din Marea Britanie vor permite pasagerilor să ia cu ei în avion sticlele cu apă. Totodată, nu va mai fi nevoie nici să scoatem laptopurile din bagaj la controlul de securitate.
Aeroportul Heathrow (foto ilustrativ: mirror.co.uk)

Aeroporturile din Marea Britanie ar putea elimina restricțiile de securitate privind lichidele din bagajele de mână în următorii doi ani, potrivit unui raport. Datorită unor scanere ce dispun de tehnologie nouă, călătorii vor putea trece de controlul de securitate al aeroporturilor cu sticle mari de lichide și fără a scoate laptopurile din bagajul de mână.

Marile aeroporturi din Marea Britanie au termen până la jumătatea anului 2024 pentru a implementa scanere de securitate CT avansate - similare celor utilizate în spitale - care vor oferi o scanare 3D de înaltă rezoluție a bagajelor, cu scopul de a reduce cozile și timpii de așteptare în aeroporturi, relatează publicația Independent.co.uk.

Autoritățile au efectuat o analiză, iar un anunț oficial este așteptat înainte de Crăciun

 

Restricțiile actuale din aeroporturi impun pasagerilor să nu dețină mai mult de 100 ml de lichide, iar acestea trebuie să fie plasate într-o pungă de plastic transparentă.

Regulile sunt în vigoare din noiembrie 2006, după ce o interdicție completă a lichidelor în cabină a fost aplicată cu trei luni mai devreme, ca urmare a unui atac terorist dejucat, în care explozibili lichizi ascunși în sticle de băuturi ar fi putut doborî 10 avioane.

Cu toate acestea, noile scanere vor permite personalului să examineze un bagaj din toate unghiurile, spre deosebire de scanerele actuale, care produc doar o imagine 2D a bagajelor.

Testarea noii tehnologii a fost anunțată inițial în 2019, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

John Holland-Kaye, directorul executiv al Heathrow, a declarat pentru The Times: "Le implementăm încet. Tocmai am început extinderea zonei de securitate din Terminalul 3, care va avea mai multe scanere CT și care are ca termen limită mijlocul anului 2024 din partea DfT. Până atunci, experiența normală a pasagerilor va fi ca lichidele să rămână în bagaje."

Noile scanere au fost deja introduse anul acesta pe aeroportul Shannon din Irlanda și au redus la jumătate timpul de așteptare al pasagerilor la securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel