Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aeroport modern, cu o suprafață de 3 milioane de metri pătrați, lângă Marea Neagră, inaugurat cu mare fast
WhatsApp
Un aeroport modern, construit lângă Marea Neagră, a fost inaugurat, sâmbătă, în Turcia.  Rize Artvin este a l cincilea aeroport din lume și al doilea din Turcia. Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezența președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a celui al Azerbaijanului, Ilham Aliyev.
Aeroport modern, cu o suprafață de 3 milioane de metri pătrați, lângă Marea Neagră, inaugurat cu mare fast

Primele avioane care au aterizat pe noul aeroport au fost cele al celor doi șefi de stat, Recep Tayyip Erdogan și  Ilham Aliyev.

„Sunt foarte bucuros să mă aflu pe pământ turc. Deschiderea acestui aeroport este dovada unei dezvoltări de succes care are loc în Turcia. Turcia fraternă devine din ce în ce mai puternică, dezvoltându-se rapid. Astăzi, Turcia a devenit nu doar o putere, ci a câștigat un mare prestigiu la scară globală, fiind capabilă să implementeze proiecte mari și în interiorul țării”, a spus Ilham Aliyev.

Liderul de la Baku a vorbit despre unitatea poporului azer și turc. „Suntem mereu împreună - în zile fericite, bune și grele. Al doilea război din Karabah a demonstrat încă o dată acest lucru întregii lumi. De la primele ore ale război și până în ultima zi a acestuia, frații turci au fost alături de noi”, a mai subliniat președintele azer la evenimentul de inaugurare a aeroportului,  transmite dailysabah. 

„Azerbaijan nu este singur, Turcia îi este alături”, a menționat Recep Tayyip Erdogan. 

Aeroportul Rize-Artvin este construit pe o suprafață de 3 milioane de metri pătrați și va avea o capacitate anuală de 3 milioane de pasageri. Pe teritoriul aeroportului se află un turn înalt de 36 de metri, inspirat din forma unui pahar cu ceai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel