Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adolescent spitalizat după ce s-a injectat cu mercur în încercarea de a deveni erou X-Men
WhatsApp
Un adolescent a fost spitalizat după ce s-a injectat cu mercur în încercarea de a deveni erou X-Men.
Adolescent spitalizat după ce s-a injectat cu mercur în încercarea de a deveni erou X-Men / Foto: Unsplash

Un adolescent, s-a injectat cu mercur în încercarea de a-și da superputeri. Se spune că băiatul, în vârstă de 15 ani ar fi vrut să îl imite pe supereroul X-Men de la Marvel, dar în schimb s-a ales cu ulcere dureroase care au refuzat să se vindece.

De asemenea, se pare că ar fi permis păianjenilor să îl muște în speranța că ar putea deveni ca Spider-Man.

Cazul neobișnuit a fost consemnat într-un raport din National Centre for Biotechnology Information, care a detaliat rănile cu care a rămas copilul fără nume după ce și-a injectat în mod deliberat mercur în corp.

În raport se precizează că băiatul a vizitat un centru de traume din India cu "multiple ulcerații care nu se vindecă pe antebrațul stâng", "la două luni după o traumă provocată de un obiect ascuțit".

Medicii au suspectat că abuzul de substanțe ar fi putut fi un factor, așa că au efectuat o evaluare psihiatrică.

 

Copilul s-a injectat singur cu mercur



În această etapă, tânărul a dezvăluit că s-a injectat intenționat cu mercur pe care reușise să îl scoată dintr-un termometru de cel puțin trei ori.

Raportul continuă spunând că băiatul a fost "inspirat" de personajul Marvel Mercury, din franciza de benzi desenate X-Men, menționând, de asemenea, un film intitulat "X-Man Wolverine" (cel mai probabil X-Men Origins: Wolverine din 2009).

Acesta a adăugat: "Interesant este faptul că în trecut a fost mușcat de mai multe ori de păianjeni pentru a simula Spider-Man. În mod surprinzător, nu avea alte probleme psihiatrice și avea un IQ normal".

Conștienți acum cu ce au de-a face, medicii au putut efectua examene toxicologice pentru a verifica nivelul de mercur din sângele adolescentului.

Din fericire, băiatul reușise să rateze toate vasele de sânge importante, ceea ce înseamnă că își injectase mercurul doar sub piele (sau subcutanat).

 

Adolescentul a fost monitorizat pentru semne de otrăvire cu mercur


Dar puștiul nu a scăpat încă de probleme - ulcerele trebuiau să fie tăiate, împreună cu pielea din jur, și a trebuit să fie supus unei "grefe de piele de grosime divizată". Din fericire, în urma operației s-a vindecat bine.

Autorii raportului spun că pacientul a fost monitorizat pentru semne de otrăvire cu mercur, dar la controalele ulterioare s-a constatat că se simțea bine.

În raport se precizează: "Pacientul nu a dezvoltat semne clinice de otrăvire cronică, ceea ce dovedește că injectarea subcutanată de mercur are un risc scăzut de toxicitate sistemică și că histopatologia joacă un rol important în diagnostic", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel