Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acuzații de la Kiev: Rusia ar bombarda Belarusul ca să îi scoată vinovați pe ucraineni și să implice militar țara vecină 
WhatsApp
Ucrainenii îi acuză pe ruși că au tras asupra unui oraș din Belarus, anunță Sky News.

Forțele aeriene ucrainene susțin că au văzut o aeronavă rusă trăgând într-o așezare din Belarus, aflată aproape de granița cu Ucraina, în ceea ce ar putea fi o „provocare”.

Kievul crede că atacul care a venit din spațiul aerian ucrainean a reprezentat o încercare de a implica Belarus în conflictul militar.

Incidentul a avut loc la ora locală 2.30pm (12.30pm GMT). Se presupune că avionul rusesc a zburat de la aeroportul Dubrovytsya din Belarus, a intrat în spațiul aerian ucrainean și apoi a tras asupra orașului Kopani

„Este o provocare. Scopul este să implice armata din Belarus în războiul din Ucraina”, au anunțat ucrainenii.

Jurnaliștii de la Sky News nu au putut verifica informația din surse independente.

Ucraina cere sprijinul Israelului 

 

Ambasadorul Ucrainei la Tel Aviv i-a cerut vineri Israelului să-şi sporească sprijinul pentru Kiev prin sancţionarea Rusiei, prin acceptarea mai multor refugiaţi ucraineni şi prin trimiterea de echipament de apărare, transmite vineri Reuters.

Israelul a condamnat invazia rusă în Ucraina şi a trimis ajutor umanitar, dar menţine contactele cu Moscova, cu care îşi coordonează loviturile în Siria.

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova pe 5 martie şi, de asemenea, a discutat de mai multe ori cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o încercare de a media între cele două părţi.

Într-un briefing de presă, ambasadorul Evghen Korniciuk le-a declarat reporterilor la Tel Aviv că Israelul nu are ''exclusivitate'' în procesul de mediere, adăugând: ''Să spui 'suntem mediatori, iată de ce trebuie să fim neutri faţă de ambele părţi' - nu acesta este scopul''.

''Ceea ce aşteptăm de la Israel pentru moment este să se alăture sancţiunilor aliaţilor lor, inclusiv dar nu numai SUA şi Uniunea Europeană'', a spus el, în limba engleză.

Zelenski ''înţelege, mai mult sau mai puţin, poziţia actuală a guvernului israelian'', dar nu şi reticenţa acestuia de a trimite echipament de apărare, a adăugat Korniciuk. Ucraina a menţionat că i-a cerut în mod precis Israelului arme defensive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel