Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Activist din Buzău, bătut în prezența a doi polițiști: ”Mi-am dat seama că poliția nu mă protejează cu nimic”
WhatsApp
Un activist din județul Buzău a fost bătut de câțiva indivizi de față cu poliția, care se afla acolo tocmai ca să îl protejeze. Robert Gabriel Nițu a deveni ținta atacurilor după ce a făcut fotografii unor vânzători ilegali de păsări.
Activist din Buzău, bătut în prezența a doi polițiști  Mi-am dat seama că poliția nu mă protejează cu nimic

În prezent, măsurile dispuse la nivel național de ANSVSA pentru a preveni răspândirea gripei aviare interzic comerțul ambulant cu păsări, iar vânzările pot fi făcute doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Însă activistul a observat că unii indivizi nu țin cont de aceste prevederi și a încercat să îi fotografieze, pentru a sesiza public neregulile din județul Buzău. Comercianții ilegali de păsări au început să-l agreseze. ”A fost o urmărire că în filmele de western.  Exact ca în cartelele de Medelin din Columbia, unde traficanții n-au nicio frică nici de lege, nici de poliție, nici de nimeni. M-au așteptat acolo. (....). Și în acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart și geamul, au dat și în mine ...”, povestește Nițu.

Imediat, bărbatul a sunat la 112, cerând ajutorul poliției. Iar poliția a venit, însă bărbatul a fost bătut din nou de acei indivizi, chiar de față cu organele legii. În timp ce era bătut și striga după ajutor, polițistul care se afla la câțiva metri de el ... nu auzea nimic, pentru că stătea de vorbă cu unul dintre agresori.

”În momentul când a venit poliția, i-am văzut, le-am făcut semn pe geam, fiind și geamul spart. Le-am făcut semn, au oprit domnii de la poliție, m-am poziționat în spatele mașinii de poliție. S-a dat jos o polițistă și un polițist. Eu m-am liniștit, am zis că sunt cu poliția, dar de abia de aici încolo începea calvarul. (...)  Deci eu strigam după domnul polițist, că vin ăștia să mă lichideze, și el nu mă auzea. O să vedeți imaginile, cât am putut să țip, să urlu, deși era la 4 metri de mine, 3 metri .. Tot discuta cu acea persoană” - a povestit activistul din Buzău.

 

Activistul din Buzău: ”Mi-am dat seama că poliția nu mă proteja cu nimic”

 

În aceste condiții, singura soluție pentru cel care era bătut de față cu poliția a fost ... fuga. ”Mașina fiind cu motorul pornit, am accelerat, să ies de acolo. Eu cu poliția acolo luam bătaie, nu putea să-i stăpânească. Ăștia erau și mari, făcuți, hotărâți, adică. N-au venit să .. Nu conta că poliția era acolo. Și mi-am dat seama că poliția nu mă protejează cu nimic. Să fug.”, mai povestește Gabriel Nițu.

Activistul se mai întreabă de ce polițiștii nu au folosit armele din dotare pentru a-i proteja viața. ”Trebuie să înțelegeți un lucru. Noi nu suntem în România siguri. România a devenit deja o țară în care poliția a pierdut controlul. Nu este prima dată când mi se întâmplă chestia asta. Cum adică, să te duci la poliție, poliția să te protejeze, și nici polițista, nici polițistul n-au scos pistolul. Știau că vin din față, i-au văzut că vin 3-4 agresori, din spate la fel. Mă, frate, stau cu pistolul în mână să pot să protejez pe omul ăsta, că ei sunt 7 și noi suntem 2”, a mai spus el.  În final, câțiva dintre agresori au fost reținuți de forțele speciale de intervenție, potrivit imaginilor care au fost filmate chiar de către activistul-victimă. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel