Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acord istoric între Marea Britanie și Franța. Ce au decis Rishi Sunak și Emmanuel Macron
WhatsApp
Regatul Unit şi Franţa au încheiat un nou acord pentru a pune capăt imigraţiei ilegale dinspre Franţa, cu o creştere a finanţării în timpul următorilor trei ani acordată de partea britanică, au anunţat vineri prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, şi preşedintele francez Emmanuel Macron, la Paris, informează AFP.
Acord istoric între Marea Britanie și Franța. Ce au decis Rishi Sunak și Emmanuel Macron

„În timpul următorilor trei ani, contribuţia Regatului Unit va fi de 141 de milioane de euro în 2023-24, de 191 de milioane de euro în 2024-25 şi de 209 milioane de euro în 2025-26”, potrivit unui comunicat difuzat la finalului unui summit franco-britanic.

„Anunţăm un nou centru de detenţie în nordul Franţei, un nou centru de comandament care reuneşte pentru prima data echipele noastre (...) şi 500 de noi agenţi suplimentari care să patruleze pe plajele franceze”, a detaliat prim-ministrul britanic în timpul unei conferinţe de presă.

Mai multe drone şi alte tehnologii de supraveghere vor completa dispozitivul „pentru a creşte rata de interceptare”, a mai spus Sunak.

La rândul său, preşedintele francez a subliniat că cele două ţări vor „să avanseze împreună” în lupta împotriva imigraţiei ilegale, având totodată „conştiinţa mizelor umane” şi a „sensibilităţii extreme a acestor subiecte”.

 

Aproape 46.000 de ambarcaţiuni au reuşit traversarea anul trecut



El a amintit că în 2022, „peste 1.300 de traversări cu ambarcaţiuni precare au fost zădărnicite”, 55 de filiere de crimă organizată au fost destructurate, „datorită muncii celulei de informaţii comune franco-britanică”.

Totodată, aproape 46.000 de ambarcaţiuni au reuşit traversarea anul trecut.

Cele două ţări au semnat la mijlocul lui noiembrie un nou acord pentru a lupta împreună împotriva traversărilor ilegale de migranţi prin Canalul Mânecii.

„Astăzi, am decis să continuăm în acest sens într-un mod foarte operaţional, concret şi conştient de caracterul împărţit al responsabilităţii noastre”, a declarat Emmanuel Macron. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel