În cazul accidentului din Ungaria, la fel ca-n accidentul din Muntenegru, de vină a fost șoferul. De această dată, live-ul pe Facebook a luat atenția șoferului de la drum și a dus la moarte 9 vieți pe o șosea din Ungaria, atât de aproape de casă. Veneau din Slovenia, de la muncă.
MAE a anunțat că statul român va plăti repatrierea celor nouă români morți.
Ce a uitat statul român este că-n străinătate sunt mii de români care s-au dus la muncă și au murit. Ei sunt lăsați prin morga spitalelor, uitați de România. Familiilor lor îndurerate sunt neputincioase. O repatriere costă aproximativ 5.000 de euro, chiar 7.000.
Familiile, de cele mai multe ori, nu au bani. Astfel, mii de cadavre de români au rămas prin morgă, în țări străine, pentru că sărăcia i-a împins în afara țării, la muncă, și tot ea nu a permis familiilor să le aducă trupurile în țară.
România se bazează și pe forța de muncă din străinătate. Românii care pleacă împinși de sărăcie sau speranța unei vieți mai bune trimit bani în țară familiilor. Cu toate acestea, deși ei reprezintă o susținere financiară reală pentru atât de mulți români. Statul român nu poate organiza repatrierea miilor de români morți în străinătate, aflați în morga spitalelor. Patronii din străinătate nu au obligația să-i transporte în țară dacă-și pierd viața, ci doar să le dea salariu. Mulți, muncesc chiar la negru.
Pentru că-n astfel de cazuri nu e acoperire media, nu este provocată emoție, sunt sute și chiar mii de anonimi care nu sunt repatriați. Ei nu sunt anonimi pentru familiilor lor însă, pentru cei care-i așteptau acasă cu speranță.
Când sunt accidente precum cel din Ungaria, se găsesc fonduri. În mod normal, ar trebuie să fie același tratament pentru fiecare român.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News