Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident mortal pe șantierul liniei de metrou din Napoli. Se cere modificarea legislației de siguranță în muncă
WhatsApp
Un bărbat și-a pierdut viața pe șantierul unde se construiește o nouă linie de metrou din Napoli, au anunțat autoritățile.

"Un nou accident mortal a avut loc pe șantierul de extindere a liniei 1 a metroului, pe tronsonul cuprins între Centrul direcțional și Capodichino".

Evenimentul a fost anunțat într-un comunicat al secretarului general al Fillea CGIL din Napoli, Giovanni Passaro. Acesta a precizat că victima, Luigi Manfuso, 59 de ani, din Gragnano, era angajat al unei companii în numele Metropolitana di NAPOLI,  era căsătorit și are doi copii.

"Nu le putem numi 'nenorociri'. Este urgentă revizuirea legislației naționale a muncii, introducând infracțiunea de 'omor din culpă'. Este nevoie de o mai mare putere de control asupra organizației la locul de muncă", a continuat secretarul general al Fillea CGIL.

 

Companiile nu investesc în siguranță

 

”Acesta este al optulea deces la locul de muncă", spune Passaro, "vor fi întotdeauna strigătele obișnuite de indignare și de denunțare. Aceleași strigăte pe care le auzim la fiecare accident mortal, în prezent cu o medie de trei pe zi. Indignarea este necesară și pe deplin justificată, dar nu este suficientă. Trebuie să abordăm de urgență cauzele care stau la baza acestor accidente tragice.

Potrivit lui Passaro, "dincolo de toate scrupulele, nu trebuie să subestimăm tendința companiilor de a reduce costurile, de a economisi în materie de siguranță și de a împinge ritmul de lucru la limite de neatins. Șantajul din ce în ce mai mare asupra forței de muncă, împreună cu responsabilitatea companiilor de a reduce costurile de siguranță se află la baza acestei creșteri mortale a accidentelor mortale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel