Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„A început să plângă”. Român, escrocherie pe șoselele din Italia: Metoda prin care a reușit să le ia bani șoferilor. „Ni s-a părut disperat”
WhatsApp
Seria escrocheriilor românilor continuă în Italia. De data aceasta este vorba despre un român care a înșelat un cuplu după ce i-a cerut bani de benzină în schimbul unui inel fără valoare.
„A început să plângă”. Român, escrocherie pe șoselele din Italia. Metoda prin care a reușit să le ia bani șoferilor: „Ni s-a părut disperat”

S-a întâmplat pe drumul între Caselle și Roma, Italia, după ce românul își flutura disperat brațele pentru ca să oprească mașinile. Bărbatul susținea că a rămas fără benzină.

Cuplului care a căzut în capcana românului i s-a făcut milă de el. Apoi și-au dat seama că au fost înșelați și acum își spun povestea pentru ca nimeni să nu cadă în această plasă.

Tânăr român, escrocherie în magazinele online: Comanda haine și telefoane, apoi returna cutiile goale

 

„A început să plângă, ne-a spus că a rămas fără benzină”


Soțul și soția păgubiți erau în mașină când văd un bărbat care le face cu mâna la marginea drumului, cerându-le să oprească. Cei doi frânează și trag pe dreapta și îl întreabă cum pot fi de ajutor. De acolo începe drama.

„Au fost alte mașini, dar nimeni nu s-a oprit, așa că am făcut-o noi”, spun ei. „Nu suntem naivi, dar omul acela ni s-a părut disperat. A început să plângă, ne-a spus că a rămas fără benzină și a arătat spre mașina care avea o plăcuță străină. Ne-a spus că este român și vorbește foarte bine italiană. Mai întâi ne-a întrebat dacă știm vreo comunitate românească în zonă la care să ceară ajutor. A spus că nu poate cumpăra benzină și ne-a tot arătat bani în altă valută decât euro. A spus că nu poate alimenta cu acei bani”.

2. -imagine fara descriere- (a-inceput-sa-planga--roman--escrocherie-pe-soselele-din-italia--metoda-prin-care-a-reusit-sa-le-ia-bani-soferilor-ni-s-a-parut-disperat-2.jpg)

Cei doi soți îl ascultă și, din milă, decid să-l ajute. Își deschid portofelele oferindu-i 30 de euro, dar asta nu este suficient. Românul devine insistent și cere mai mult, propunând drept gaj „un inel de aur”. „Mai punem niște bani și apoi iar și până la urmă îi dăm 90 de euro. Ne dă un inel despre care am descoperit mai târziu că nu valorează nimic”.

Ajunși acasă, soțul și soția, îndoielnici de cele întâmplate, caută pe internet și găsesc confirmarea că escrocheria inelului și a bancnotelor românești chiar există.

„Scuze din ce în ce mai fanteziste”. Cum au reușit trei români din Italia să stoarcă de bani un preot: Escrocherie de 100.000 de euro în parohie

 

Românul ar putea avea între 40 și 45 de ani

 

La Bologna unii s-au prefăcut că au necazuri și au dat bancnote românești fără valoare în schimbul banilor. La Udine, însă, li s-a întâmplat același lucru: un inel fals a fost dat în schimbul banilor.

Banii sunt pierduți, dar cuplul trădat vrea să evite ca această înșelătorie neplăcută să li se întâmple și altora și își spun povestea „ca să nu mai cadă cineva în capcană și să știe toată lumea”. Soții au mers mai departe: au raportat incidentul la autorități.

„Semnalarea acestui cuplu este foarte utilă pentru că avertizează administrația municipală și cetățenii”, explică consilierul municipal responsabil cu securitatea, Maurizio Cassano. „Poliția locală va acorda atenție acestui comportament și descrierea escrocului - ar putea avea între 40 și 45 de ani, potrivit cuplului, care a notat și numărul de înmatriculare al mașinii”.

„Sunt pilot american și trebuie să primesc o moștenire”. Un român a reușit să înșele zeci de oameni, în Germania. Soția lui, condamnată

 

Escrocheriile vin pe bandă rulantă în Italia


Acest episod nu este nou. În urmă cu câțiva ani, pe șoseaua de centură Sud, încă la ieșirea Caselle, un bărbat, cu un băiețel lângă el și mașina parcată în zonă, a oprit mașinile prefăcându-se că trebuie să ajungă la Torino. Când i s-a explicat că trebuie să o ia pe autostradă, nu departe de acolo, a spus că nu are bani să plătească taxa. Mai multe persoane au dat bani. Apoi l-au văzut din nou, câteva săptămâni mai târziu, în aceeași poziție, oprind din nou mașinile.

În decembrie anul trecut, însă, în zona Villafranchese, un curier fals a apărut la ușă spunând că trebuie să livreze un pachet cu ramburs. Dar în interiorul cutiei nu se afla nimic sau obiecte de mică importanță.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel