Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
27 de națiuni au convenit să acorde Ucrainei ajutor militar sporit
WhatsApp
27 de națiuni, inclusiv Marea Britanie, alte țări europene și SUA, vor oferi mai multe arme, provizii medicale și alte ajutoare militare Ucrainei, în timp ce aceasta luptă împotriva unei invazii rusești, potrivit Sky News.

Marea Britanie s-a oferit să efectueze "operațiuni logistice" pentru a sprijini livrarea donațiilor, a declarat o sursă din domeniul apărării.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a organizat vineri seară o conferință a donatorilor de ajutor militar, care s-a desfășurat virtual.

Aproximativ 25 de națiuni au participat la convorbire și toate au declarat că vor continua să contribuie cu ajutoare, unele spunând că pentru prima dată sprijinul lor va include arme letale. NATO a fost, de asemenea, reprezentat.

În plus, alte două țări care nu au putut participa la conferință au declarat separat că vor dona sprijin.

 

Asistența include muniție, arme antitanc și arme antiaeriene, și ajutoare neletale

 

Sursa din domeniul apărării a declarat: "Secretarul Apărării a ținut aseară o conferință virtuală a donatorilor cu peste 25 de țări, inclusiv SUA și Canada și unele țări din afara NATO, care și-au coordonat sprijinul pentru Ucraina. Acestea vor continua să ofere sprijin umanitar și militar, care include muniție și arme antitanc, iar Marea Britanie s-a oferit să efectueze operațiuni logistice pentru a sprijini livrarea donațiilor."

Asistența include muniție, arme antitanc și arme antiaeriene, și ajutoare neletale, cum ar fi materiale medicale.

Olanda a anunțat că va furniza 200 de rachete Stinger - sisteme de apărare antiaeriană portabile.

Țări care anterior se opuneau trimiterii de arme pentru a ajuta forțele armate ucrainene au decis să facă acest lucru după decizia președintelui rus Vladimir Putin de a invada țara vecină.

Printre națiunile donatoare se numără și țări care nu fac parte din NATO.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel