Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
20 de români, arestați în SUA: Doi dintre ei aveau legături cu crima organizată transnațională
WhatsApp
Români arestați la granița dintre SUA și Canada. În urma arestării celor 20 de cetățeni, s-a constatat că doi dintre ei aveau legături cu crima organizată transnațională.
Foto: Facebook.com/ houltonpolice

Autoritățile americane au reținut marți un grup de 20 de cetățeni români care au trecut granița din Canada în partea americană a statului Maine, inclusiv două persoane care au legătură cu crima organizată transnațională, a anunțat Biroul de protecție a frontierelor și a vămilor (CBP).

Agenții Poliției de Frontieră au fost alertați cu privire la trecerea neregulamentară la scurt timp după ora 6:00 marți dimineața, când patru vehicule au intrat pe teritoriul SUA prin granița internațională cu Canada, în apropiere de orașul Hodgdon.

Agenții au interceptat vehiculele cu echipamente de urgență și i-au transportat pe ocupanți la stația Fort Fairfield pentru procesare, a relatat Fox News.

20 de români, arestați în SUA

 

Când au verificat identitatea subiecților, s-a constatat că aceștia erau cetățeni români și că majoritatea erau membri ai familiilor, inclusiv 10 adulți și 10 minori. S-a constatat că doi dintre subiecții puși sub acuzare aveau legături cu crima organizată transnațională, o amenințare hibridă la adresa securității regionale.

În această etapă, nu s-a precizat ce fel de legături aveau cei doi inculpați și în ce activități infracționale erau implicați.

Ofițerul șef interimar de patrulare responsabil, Dennis Harmon, a declarat că sectorul Houlton a înregistrat o creștere generală a arestărilor în ultimii ani.

"În ultimele trei ocazii, sectorul Houlton a depistat în total 33 de persoane", a declarat Harmon. "Numai în anul fiscal 2024, am întâlnit 53".

 

Cazurile de crimă organizată transnațională în care sunt implicați români continuă să crească

 

Această arestare urmează celei de săptămâna trecută, când un cetățean român a fost acuzat că a încercat să introducă ilegal în Statele Unite șase compatrioți de-ai săi, trecând frontiera dintre Washington și Canada.

Suspectul, pe nume Ionel Niculae, a fost arestat în apropiere de Lynden, Washington, după ce vehiculul pe care îl conducea s-a răsturnat, rănind trei dintre pasageri.

ȘtiriDiaspora a relatat despre asta: Accident grav cu români, când încercau să treacă ilegal granița în SUA: Șoferul, tot român, se confruntă cu acuzații grave

Potrivit Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), crima organizată transnațională este o economie ilegală globalizată care generează miliarde de dolari pe an și profituri din vânzarea de bunuri ilicite, inclusiv droguri, arme, persoane, animale sălbatice și alte mărfuri.

Arestările de la frontiera de nord au avut loc cu o zi înainte ca o mașină care se îndrepta spre Statele Unite să explodeze la un punct de control de la Rainbow Bridge, în statul New York, ucigând cei doi ocupanți și închizând temporar mai multe poduri care leagă cele două țări. FBI a exclus că ar fi vorba de un caz de terorism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel