Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
140 de blocuri din Sectorul 3 vor rămâne fără apă caldă, până pe 24 iunie. Două spitale, afectate
WhatsApp
Furnizarea apei calde va fi oprită pentru 140 de blocuri din Sectorul 3, până pe data de 24 iunie, din cauza unor lucrări, anunţă luni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti. Probleme cu apa caldă pot să apară la alte 830 de blocuri și la spitalele Colentina și Fundeni.
140 de blocuri din Sectorul 3 vor rămâne fără apă caldă, până pe 24 iunie. Două spitale, afectate / Foto: Unsplash

Termoenergetica anunță că, între 20 și 24 iunie (ora 24.00), se vor executa lucrări de reparații pentru înlocuirea unei curbe din conducta Magistrală 1 Sud, cu diametrul de 1200mm. Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, sunt efectuate la intersecția Bulevardului Nicolae Grigorescu cu strada Postăvarului și impun oprirea furnizării apei calde pentru un număr de 11 puncte termice, care deservesc aproape 140 de blocuri din zona Bulevardelor Nicolae Grigorescu și Camil Ressu.

De asemenea, având în vedere faptul că lucrările se desfășoară la una dintre cele mai importante conducte magistrale, care alimentează cu agent termic mai multe zone, pot exista probleme în furnizarea apei calde de consum pentru alte 59 de puncte termice și module, care alimentează aproximativ 830 de blocuri și spitalele Colentina și Fundeni.

 

Blocurile care vor avea probleme cu apa caldă sunt situate în sectoarele 1 și 2

 

Blocurile care vor avea probleme cu apa caldă sunt situate în sectoarele 1 și 2, în următoarele zone: Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni, Bulevardul Teiul Doamnei și Lacul Tei, străzile Ion Berindei, Cheile Zanoagei, Mașina de Pâine și Județului, Șoseaua Ștefan cel Mare, Bulevardul Aviației, Calea Floreasca, Șoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, precum și strada Baicului.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit - 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, anunță compania.

 

A început distribuirea QR codurilor pentru beneficiarii locurilor de parcare din Sectorul 6

 

Primăria Sectorul 6 al Capitalei a început luni distribuirea prin poștă a QR codurilor pentru beneficiarii locurilor de parcare. Aceștia vor fi obligați să lipească ecusoanele pe parbrizele mașinilor.

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a anunțat că de luni a început distribuirea QR codurilor către toți cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare. Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni.

 

Distribuirea plicurilor se va încheia la finalul lunii august

 

Până atunci, șoferii sunt obligați să-și lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliția locală sau reprezentanții primăriei verifică, printr-o aplicație specifică, autenticitatea QR codului.

„Neafișarea acestuia se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliția Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului și afișarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administrației Comerciale Sector 6 se sancționează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă”, a transmis primăria.

Folosirea QR codurilor este soluție prin care administrația încearcă să „facă ordine în respectarea contractelor parcărilor de reședință”.

„Am venit cu soluția de a aplica un QR cod pe parbrizul fiecărei mașini (ca la vignete) tocmai ca Poliția Locală să poată verifica în timp real (sistematic, dar și la sesizări) dacă locul de parcare este ocupat corect”, susține Ciprian Ciucu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel