Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Națională a României sărbătorită cu fast în Italia: "Cultura ne unește”
WhatsApp
Ambasada României în Republica Italiană a sărbătorit cu fast și solemnitate Ziua Națională a României, marcând totodată pe 27 noiembrie 2023, 15 ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic Consolidat dintre România și Italia, precum și 150 de ani de la înființarea primei Agenții Diplomatice a României la Roma. 
Ziua Națională a României sărbătorită cu fast în Italia: "Cultura ne unește” / Foto: Captură video youtube

Evenimentul a fost onorat printr-un concert de excepție susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din București 'George Enescu' la celebrul Auditorium Parco della Musica, unul dintre cele mai prestigioase centre culturale din Europa.

 

Peste o mie de români s-au strâns la concert 

 

Orchestra, compusă din 90 de muzicieni români sub îndrumarea dirijorului Leo Hussain și avându-l ca solist pe talentatul violoncelist Andrei Ioniță, a oferit publicului prezent o interpretare sublimă a unui repertoriu diversificat, cuprinzând atât capodopere ale muzicii clasice românești, cât și creații internaționale remarcabile.

Evenimentul a adunat peste o mie de invitați, reprezentând autoritățile italiene, mediul de afaceri, politic și cultural, corpul diplomatic și consular acreditat la Roma, precum și membri ai comunității românești din Italia.

 

Ambasadorul României în Italia: „Cultura ne unește”

 

În discursul său, ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a subliniat importanța consolidării relațiilor bilaterale și solidarității europene, afirmând că "cultura unește și rămâne un simbol al aspirației constante a umanității spre un nivel superior, cel al conviețuirii pașnice", conform presei italiene. Cu acest prilej, a evidențiat și necesitatea unui dialog constructiv într-o lume marcată de provocări economice și de securitate.

Marin Cazacu, directorul general al Filarmonicii "George Enescu", a exprimat bucuria sa de a marca aceste evenimente la Roma, subliniind importanța orchestrei și a Ateneului Român în contextul cultural și istoric.

Sărbătoarea a inclus și prezentarea unei selecții de vinuri românești, o inițiativă a expertului în vinuri Marinela Ardelean, în colaborare cu programul Carrefour România "Open Romanian Wine", care susține industria românească a vinului. De asemenea, a avut loc expoziția "Muzica de cameră a lui George Enescu. Lucrări fără număr de opus", organizată de Muzeul Național George Enescu din București.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul partenerilor și sponsorilor. Ambasada a mulțumit și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și companiilor românești care au oferit produse tradiționale pentru recepție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel