Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski: Ucraina rezistă în fața atacului rus
WhatsApp
Liniile de apărare ale Ucrainei rezistă în faţa atacului rus, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cea mai recentă înregistrare a sa video, joi, informează Reuters.

Totodată, Zelenski a adăugat că, de la miezul nopţii, nu a existat niciun moment de respiro în bombardamentul forţelor ruse asupra Ucrainei.

"Nu avem nimic de pierdut în afara propriei noastre libertăţi", a spus Zelenski, adăugând că Ucraina este aprovizionată zilnic cu arme de aliaţii săi internaţionali.

La doi ani după ce Ucraina a înregistrat primul său caz de COVID-19, Zelenski a spus: "S-a scurs deja o săptămână de când un alt virus a atacat", referindu-se la invazia rusă.

Potrivit lui Zelenski, faptul că Rusia îşi schimbă tactica şi bombardează civili în oraşe demonstrează că Ucraina a rezistat cu succes în faţa planului iniţial al Moscovei de a clama o victorie rapidă în urma unui asalt terestru. 

Președintele ucrainean Zelenski s-a adresat ucrainenilor pe contul său de socializare. „Am schimbat planurile pe care le pregătisem. Admir poporul ucrainean. Îi vom alunga pe ruși în dizgrație”, a spus Zelenski, adăugând că aproape 9.000 de soldați ruși au fost uciși într-o săptămână.

 

Aproximativ 9.000 de vieţi pierdute în rândul forţelor armate ruse



Însă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat miercuri noaptea la circa 9.000 pierderile de vieţi omeneşti în rândul forţelor armate ruse de la începerea invaziei.

Ministrul apărării de la Kiev s-a adresat îndeosebi cetăţenilor care se află în teritorii ocupate temporar de trupele ruse, scrie EFE.

"Cu ajutorul vostru armata noastră va învinge şi îi va alunga mai rapid pe ocupanţi. Trebuie să împiedicăm trupele ruse să primească ajutorul ariergardei", a îndemnat el.

Reznikov a cerut populaţiei să atace coloanele de aprovizionare care însoţesc coloanele de blindate.

"Dacă duşmanul rămâne fără combustibil, echipamente, hrană, sprijin tehnic, nu va putea face nimic", a insistat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel