Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski spune că Ucraina vrea să păstreze teritoriul rusesc pe care l-a cucerit: "Momentan, avem nevoie de el"
WhatsApp
Volodimir Zelenski spune că Ucraina intenționează să păstreze teritoriile rusești cucerite în urma incursiunii surpriză în regiunea Kursk.

Într-un interviu recent acordat NBC News, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit că Ucraina intenționează să păstreze teritoriile rusești cucerite în urma unei incursiuni surpriză în regiunea Kursk, până când președintele rus Vladimir Putin va fi forțat să participe la negocieri. Zelenski a subliniat că Ucraina nu dorește să anexeze aceste teritorii și să impună modul său de viață, dar consideră că deținerea acestora este crucială pentru a asigura o victorie în conflictul cu Rusia.

Operațiunea militară ucraineană în regiunea Kursk, care a avut loc în urmă cu aproape o lună, a surprins atât aliații internaționali ai Ucrainei, cât și pe ruși. Ucraina susține acum că controlează aproximativ 1.300 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc și a capturat sute de prizonieri ruși. Zelenski a menționat că această operațiune a fost ținută secretă chiar și față de administrația Biden, pentru a evita eșecurile care au marcat contraofensiva din vara trecută, atunci când pregătirile au fost făcute publice și rușii au avut timp să se pregătească.

Zelenski nu a oferit detalii suplimentare despre eventuale planuri de a extinde controlul asupra altor teritorii rusești, subliniind că succesul operațiunilor militare depinde de elementul surpriză.

Cel puţin doi morţi şi 23 de răniţi în urma unor lovituri ruse nocturne asupra oraşului Liov

 

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 23 au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri în lovituri ruse asupra oraşului Liov (Lviv, Lvov), oraş important în vestul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Maksim Kozitski, informează AFP.

Cinci dintre răniţi sunt copii şi mai multe imobile rezidenţiale au fost avariate în aceste lovituri, a precizat Kozitski pe Telegram.

Persoanele decedate sunt o infirmieră de 50 de ani şi un bărbat care încă nu a fost identificat, a precizat primarul oraşului, Andrii Sadovii.

Oraşul Liov, situat la peste 1.000 de kilometri de linia frontului, a fost până acum ferit de război. Infrastructurile energetice ale regiunii au fost însă avariate de mai multe ori, iar oraşul a fost vizat în mai multe reprize de lovituri sângeroase cu drone şi rachete.

De asemenea, atacurile ruse din timpul nopţii au făcut cel puţin cinci răniţi la Krîvîi Rih (Krivoi Rog), în centrul Ucrainei, a anunţat pe Telegram guvernatorul regional Serghei Lisak.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel