Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski spune că încă nu a primit permisiunea Washingtonului şi a Londrei de a lovi cu rachete cu rază lungă ţinte în Rusia
WhatsApp
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că nu a primit încă permisiunea Washingtonului şi a Londrei de a lovi cu rachete cu rază lungă ţinte în Rusia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri seară că încă nu a primit 'permisiunea' din partea Washingtonului şi a Londrei de a utiliza rachete cu rază lungă împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei, transmite AFP, citată de Agerpres.

'Nici America, nici Regatul Unit nu ne-au dat permisiunea să utilizăm aceste arme pe teritoriul Rusiei, împotriva oricărei ţinte şi la orice distanţă', şi, prin urmare, Kievul nu a făcut acest lucru, le-a declarat vineri seară Zelenski unor jurnalişti, printre care şi al AFP.

'Cred că le este teamă de escaladare', a adăugat el.

Pe de altă, Zelenski a mai spus că ajutorul militar al aliaţilor 's-a accelerat de la începutul lui septembrie şi ne bucurăm. Îl simţim'.

Aceste declaraţii au fost făcute vineri seara, dar au fost plasate sub embargou până sâmbătă, precizează AFP.

Rusia anunţă că a doborât 101 drone ucrainene deasupra câtorva din regiunile sale

 

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că apărarea antiaeriană a doborât în cursul nopţii 101 de drone ucrainene deasupra câtorva regiuni de pe teritoriul Federaţiei Ruse, atacuri soldate cu pagube limitate şi nicio victimă, transmit AFP şi dpa.

'O sută una de drone ucrainene cu aripă fixă au fost interceptate şi distruse de sistemele de apărare aeriană în funcţiune', a transmis ministerul pe Telegram.

Cincizeci şi trei de drone au fost doborâte deasupra regiunii vestice Briansk, unde guvernatorul a declarat că nu există pagube sau victime.

Alte 18 drone au fost doborâte în Krasnodar (sud-vest). Potrivit guvernatorului Veniamin Kondratiev, resturile unei drone 'au provocat un incendiu care s-a propagat la obiective explozive' în districtul Tihoreţki, unde s-a dispus evacuarea unor locuitori, însă nu a fost semnalată nicio victimă.

Moscova a anunţat recent că armata sa interceptează aproape zilnic drone lansate de Kiev ca represalii la ofensiva rusă declanşată în Ucraina în februarie 2022, adaugă AFP.

Trei persoane ucise în urma unor atacuri ruse asupra oraşului Krîvîi Rih 

 

el puţin trei persoane, printre care un băiat de 12 ani, au fost ucise în urma unor noi atacuri cu rachete ale forţelor ruse asupra sudului oraşului ucrainean Krîvîi Rih (Krivoi Rog), au declarat sâmbătă autorităţile locale, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Alte trei persoane au fost rănite, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak.

Atacul, care a implicat rachete Iskander-M şi rachete ghidate, a avut loc în timpul nopţii, a scris guvernatorul, care a postat câteva imagini cu case în ruine.

Krîyvîi Rih, un oraş industrial, a fost în mod repetat ţinta atacurilor ruse în războiul declanşat în februarie 2022.

Mai multe regiuni din Ucraina au raportat raiduri aeriene ruse în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Potrivit apărării antiaeriene ucrainene, în total au avut loc 25 de atacuri. Cinci rachete şi 11 drone au fost interceptate, a indicat apărarea antiaeriană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel