Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski, afirmație șocantă: 'Nu sunt sigur că Vladimir Putin mai este încă în viață'. Moscova neagă
WhatsApp
Potrivit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, "nu este sigur că Putin mai este în viață. Ar putea fi o dublură a lui care apare pe ecrane". Dar Moscova, prin vocea lui Dmitri Peskov, neagă: "El este în viață, cu cât îl acceptați mai repede, cu atât mai bine pentru Kiev".
Zelenski s-a adresat rușilor în noaptea dintre ani. Sursa foto: captura video

"Nu este sigur că Vladimir Putin este încă în viață". Declarația este fermă și vine direct de la președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Vorbind prin intermediul unei legături video la un briefing de presă la Fundația Victor Pinchuk, în marja Forumului Economic Mondial, numărul unu de la Kiev s-a întrebat dacă nu cumva Putin "încă mai conduce" în Rusia, lăsând să se înțeleagă că, în recenta sa vizită la Sankt Petersburg, în locul lui Putin ar fi putut fi o dublură.

Zelenski, afirmație șocantă: 'Nu sunt sigur că Vladimir Putin mai este încă în viață'

 

"Nu prea înțeleg cu cine să vorbesc și despre ce. Nu sunt sigur că președintele rus este chiar el", a răspuns Zelenski la o întrebare despre posibilitatea reluării negocierilor de pace.

Dar imediat a venit și răspunsul Kremlinului. Purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a declarat: "Este clar că Zelenski ar prefera ca nici Rusia, nici Putin să nu existe. Atât una, cât și cealaltă sunt pentru Ucraina și Zelenski o mare problemă", au replicat agențiile de presă rusești.

"Dar cu cât mai repede va realiza", a adăugat el, "cu cât mai repede Ucraina va realiza că Rusia și Putin există și vor exista, și că mai devreme sau mai târziu vor trebui să renunțe la tot ce este rusesc, cu atât mai bine va fi pentru o țară ca Ucraina", a mai spus Peskov reporterilor.

Drept dovadă, președintele rus, reluând o tradiție întreruptă anul trecut în timpul pandemiei, a făcut chiar baie în gheață cu ocazia sărbătorii "Kreshenie", Epifania ortodoxă. Spre deosebire de trecut, însă, nu există fotografii sau videoclipuri cu președintele făcând baie în clasica gaură de gheață în formă de cruce, a precizat purtătorul de cuvânt.

Ucraina cere Occidentului să își "mărească semnificativ" livrările de arme

 

Între timp, atacurile rusești în Ucraina continuă. Alerte de raid aerian au fost declanșate în toată țara în această dimineață, care s-a încheiat cu puțin timp în urmă, probabil cauzate, după cum relatează The Guardian, de avioane rusești care au decolat de la o bază din Belarus, unde forțele aeriene belaruse și rusești sunt angajate în exerciții comune.

Prin urmare, Ucraina a făcut astăzi apel la aliații săi occidentali să își "mărească semnificativ" livrările de arme pentru a contracara armata rusă. Apelul este adresat unui număr de 12 țări, printre care Germania și Turcia, care dispun de tancuri Leopard pe care Kievul le cere de ceva vreme.

"Facem apel la toate statele partenere care au oferit deja sau intenționează să ofere asistență militară, solicitându-le să își mărească semnificativ contribuția", au îndemnat miniștrii ucraineni ai apărării și afacerilor externe Oleksii Reznikov și Dmitro Kuleba într-o declarație comună. "Salutăm decizia îndrăzneață și oportună a Marii Britanii de a transfera tancurile Challenger 2 către Ucraina", se arată în declarație.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel