Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români, blocați pe aeroport în Scoția din cauza unui bagaj suspect. Experții Royal Navy în eliminarea bombelor au intervenit
WhatsApp
Experții în dezamorsarea bombelor din cadrul Marinei Regale au fost chemați la Aeroportul Glasgow după ce un pachet suspect a fost găsit în această dimineață. Mai multe zoboruri au fost anulate.

O parte din clădirea terminalului a fost închisă, iar pasagerii au fost evacuați în timp ce echipele de urgență se ocupau de incident. 

O echipă specializată în dezamorsarea bombelor din cadrul Marinei Regale a colaborat cu serviciile de urgență și a constatat că obiectul "nu prezenta niciun risc pentru public și era de natură nevinovată".

Între cei evecuați s-au aflat și români

 

„S-a găsit un obiect suspect într-o valiză și autoritățile au intrat în alertă. Aveam avion la 06.00, am ajuns la 05.00 în aeroportul din Glasgow pentru a ajunge în Bruxelles, Charleroi, apoi au venit ceilalți pasageri pentru celelalte curse. Ne-au ținut mult timp, vreo 2 ore în aeroport, apoi am fost evacuați. E groaznic ce se întâmplă, bine ca nu s-a întâmplat nimic și s-a evitat orice tragedie”, a afirmat Elena Lițu, pentru Știrile ProTv.

Un purtător de cuvânt al Poliției scoțiene a declarat: "Luni, 5 decembrie 2022, în jurul orei 5.55, poliția a fost chemată la un raport privind un obiect suspect în sala de percheziție de securitate a aeroportului din Glasgow. Ca măsură de precauție și în conformitate cu procedurile, zonele de check-in și sala de căutare de securitate au fost închise pentru public și a fost implementat un cordon.

În urma examinării obiectului de către echipa de eliminare a munițiilor explozive (EOD) a Marinei Regale, s-a confirmat că acesta nu prezenta niciun risc pentru public și că era de natură nevinovată.

Toate zonele aeroportului sunt în curs de redeschidere".

Echipa Royal Navy și serviciile de urgență au părăsit între timp zona, iar pasagerilor li se permite să reintre în terminal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel