Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de români au vrut să intre ilegal în SUA în ultima lună, număr neobișnuit de mare: „Încearcă să scape de 'Rechinul' Florian Tudor“ (audio)
WhatsApp
Majoritatea imigranților ilegali prinși la granița de sud a Statelor Uite le Americii provin din Mexic și America Centrală, dar există o creștere recentă a solicitanților de azil din România. Aproximativ 40 de români au vrut să treacă granița Texasului. Autoritățile cred că ar putea fi vorba despre oameni care fug din presupusul cartel mexican al lui Florian Tudor, poreclit Rechinul.

Agenții de frontieră au reținut, la începutul săptămânii, un grup de 107 imigranți care trecuseră ilegal râul Rio Grande în Texas, inclusiv 10 copii neînsoțiți, conform Vamelor și Protecției Frontierelor. Unii dintre aceștia erau din România.

Pe lângă acest grup, în cursul ultimei luni, aproximativ 40 de români au încercat să treacă granița Texasului.Profesorul Tony Payan de la Institutul Baker pentru Politici Publice al Universității Rice spune că a existat întotdeauna un flux de imigranți la graniță, dar nu așa.

În ultima lună, aproape 40 de români au fost prinși strecurându-se în Texas.

Payan spune că suspectează că unii încearcă să scape de un sindicat al criminalității din Mexic, condus de un cetățean român pe nume Florian „Rechinul” Tudor.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel