Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de români, arestați pentru manipularea caselor de pariuri, în Spania. Infractorii operau în 20 din țări din Europa/VIDEO
WhatsApp
Zeci de români și bulgari, membri unei organizații infracționale, au fost arestați în Spania după ce autoritățile au descoperit că se ocupau cu manipularea caselor de pariuri sportive. 
Foto: Captură de ecran/ Sursa: larazon.es

53 de persoane au fost reținute într-o amplă operațiune a Poliției Naționale Spaniole, desfășurată în colaborare cu Servicio de Vigilancia Aduanera, EUROPOL și INTERPOL, în cadrul unei rețele de pariuri clandestine. Această rețea, cu membri români și bulgari, stabiliți în Spania, a fost destructurată în urma unei investigații care a relevat manipularea evenimentelor sportive și fraudarea caselor de pariuri.

Din informațiile oferite de anchetatori, se pare că gruparea infracțională folosea un sistem avansat de fraudă și erau în strânsă legătură cu alte organizații criminale internaționale. 

Rețeaua infracțională manipula casele de pariuri sportive în 20 de țări 

 

Arestările recente se adaugă celor din prima fază a investigației, când au fost reținute deja 22 de persoane în diverse provincii spaniole. În urma investigației, s-au descoperit numeroase manipulări ale evenimentelor sportive în peste 20 de țări, inclusiv România, Bulgaria, Ucraina, Rusia și Bolivia, unde membrii rețelei au obținut premii în valoare de până la 2.000.000 de euro din pariuri.

Rețeaua opera folosind un sistem tehnologic sofisticat, care includea interceptarea semnalelor prin satelit și captarea conținutului feed al evenimentelor sportive, pentru a manipula rezultatele și a obține profituri nelegale.

Această operațiune reprezintă a doua fază a unei investigații care a început în 2020, când autoritățile au detectat activități suspecte în ceea ce privesc pariurile sportive online, în special evenimentele sportive de tenis de masă internaționale.

Vezi VIDEO aici

Pentru investigația patrimonială și urmărirea activelor, autoritățile au colaborat strâns cu Servicio de Vigilancia Aduanera, identificând și monitorizând participanții la activitățile ilegale, inclusiv pe cei care acționau sub pseudonime sau identități false.

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel