Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de persoane, infectate cu tulpina Omicron după o petrecere de Crăciun, în Norvegia
WhatsApp
Zeci de persoane din Oslo - Norvegia au fost infectate cu noua tulpină Covid, Omicron, după o petrecere de Crăciun care a avut loc într-un restaurant din oraș.  

Cel puțin 50 de oameni din Oslo au fost infectați cu noua variantă de Covid, Omicron, după o petrecere de Crăciun care a avut loc într-un restaurant din oraș. Cu toate acestea, autoritățile au declarat că se așteaptă ca în realitate numărul cazurilor să fie mult mai mare, informează Standard.

La petrecere ar fi participat în jur de 120 de persoane, conform Daily Mail. Oficialii au declarat că 50 de persoane au avut teste PCR pozitive, însă este posibil ca încă 10 persoane să fie infectate cu noua tulpină, deși până acum nu se crede că vreuna este grav bolnavă. 

Acesta ar putea fi cel mai mare focar de infectare cu noua variantă. Din primele informații, se pare că o parte din participanți se întorseseră dintr-o călătorie de afaceri în Africa de Sud. 

 

Cel puțin 50 de persoane, infectate cu tulpina Omicron

 

Cu toate acestea, conducerea companiei care a organizat petrecerea a insistat asupra faptului că numai angajații vaccinați au fost autorizați să participe la petrecere și că aceștia aveau nevoie de un rezultat negativ al testului în prealabil.  

Cel puțin doi clienți ai restaurantului care nu au participat la petrecerea de Crăciun au fost, de asemenea, testați pozitiv ulterior, deși nu este încă clar unde s-au infectat.

De asemenea, zece chelneri care au servit masa au fost testați după petrecere, dar niciunul nu a fost testat pozitiv.

Peste 71% din populația Norvegiei este complet vaccinată, mai mult decât 69% dintre britanici și 59% dintre americani care au făcut ambele vaccinuri.  

 

OMS, anunț de ultimă oră: Omicron are un risc global ”foarte ridicat” 

 

Varianta Omicron probabil că se va răspândi la nivel internațional, prezentând un risc global "foarte ridicat" și ar putea avea "consecințe grave" în unele regiuni al lumii, a transmis luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters

OMS, în cadrul unor recomandări tehnice către cele 194 de state membre ale sale, le îndeamnă să accelereze vaccinarea grupurilor prioritare și să se asigure că există planuri pentru a menține serviciile de sănătate esențiale. "Omicron are un număr fără precedent de mutații la proteina spike, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potențial asupra traiectoriei pandemiei", a precizat OMS.

"Riscul global legat de noua variantă îngrijorătoare Omicron este evaluat ca fiind foarte ridicat", spune Organizația. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine potențialul Omicron de a evita protecția împotriva imunității indusă de vaccinuri și de infecțiile anterioare, a precizat OMS, adăugând că sunt așteptate mai multe date în următoarele săptămâni. 

"Cazuri de COVID -19 sunt așteptate la persoane vaccinate, dar într-o proporție mică și previzibilă", a adăugat Organizația Mondială a Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel