Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de mii de români, în calea uraganului devastator Ian: „Aoleu! Ne zboară!” - VIDEO
WhatsApp
Zeci de mii de români din Florida sunt în calea uraganului devastator Ian. Peste două milioane şi jumătate de locuitori din zonă au fost sfătuiţi să se adăpostească. Furtuna tropicală a adus vânturi de 225 de kilometri la oră, tornade şi inundaţii catastrofale. Un milion şi jumătate de gospodării au rămas fără curent electric. 
Zeci de mii de români, în calea uraganului devastator Ian: „Aoleu! Ne zboară!” - VIDEO

Furtuna de categoria patru a venit cu rafale de vânt de 225 de kilometri la oră. În porturi, ambarcaţiunile au fost luate de valuri ca nişte beţe de chibrit. Oraşul Naples a fost acoperit de ape. În imaginile filmate de amatori se vede cum forţa uriaşă a apei smulge uşi şi inundă locuinţe.

 

Inundaţii de proporţii au fost şi pe insula Sanibel. Imaginile camerelor de supraveghere arată cum apele oceanului acoperă treptat străzile. 

Şi oraşul Fort Myers este sub ape. Într-un moment în care vremea se mai calmase, localnicii au filmat un rechin luat de valuri din ocean şi adus pe străzile localităţii. 

 

Zeci de mii de români din Florida, în calea uraganului devastator Ian

 

În statul Florida este acum stare de urgenţă, pe măsură ce autorităţile încearcă să ajungă la oamenii rămaşi blocaţi în case. Un milion şi jumătate de case au rămas fără curent electric, în mai multe comitate. Înainte ca uraganul să lovească cu toată puterea, 2,5 milioane de locuitori ai statului american au fost avertizaţi să se pună la adăpost.

Acolo trăieşte şi o importantă comunitate de români.

„Cam aşa arată uraganul. Deja a început!”

„Aoleu! Ne zboară! Hai cu Doamne Ajută!”

Imaginile au fost filmate de o româncă stabiltă la Miami, potrivit Observator. Tot acolo este şi Cristian Dascălu, un IT-ist aflat în călătorie de afaceri.

„Prezenţa lui (a uraganului - n.r.) se simte chiar dacă traiectoria preconizată este undeva la 400 de kilometri de oraş. Se simt vânturi destul de puternice”, spune Cristian Dascălu, român stabilit la Miami, conform sursei citate. 

 

Din satelit, ameninţarea uraganului Ian capătă proporţii apocaliptice

 

Din satelit, ameninţarea uraganului Ian capătă proporţii apocaliptice. Autorităţile americane au implorat oamenii să asculte sfaturile date de oficiali.

Deanne Criswell, şef agenţie situaţii de urgenţă: Pregătiţi-vă şi nu subestimaţi forţa acestei furtuni! Dacă autorităţile locale vă spun să evacuaţi, vă rog să ascultaţi! Decizia poate fi diferenţa dintre viaţă şi moarte! 

Înfricoşaţi, mii de americani nu au mai aşteptat ordinul de evacuare. Au plecat deja la drum şi au creeat ambuteiaje pe autostrăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel