Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de autovehicule furate din Europa, găsite în România săptămâna trecută
WhatsApp
Peste 720 de persoane şi 65 de autovehicule, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, au fost depistate în ultima săptămână, anunţă duminică IGPR.
Zeci de autovehicule furate din Europa, găsite în România săptămâna trecută

''În perioada 3 - 9 noiembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 728 de persoane, 65 de autovehicule şi 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen'', informează Poliţia Română.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 524 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 74 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 199 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

 

204 persoane căutate de autorităţile române, identificate în alte țări europene

 


De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 33 de documente, fiind găsite 59 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 204 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 14 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 21 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 13 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 18 documente şi 6 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, mai arată IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel