Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zboruri către cinci destinaţii din Germania, de pe aeroportul Internaţional Sibiu. Pregătiri pentru reluarea traficului aerian de pasageri
WhatsApp
Aeroportul Internaţional Sibiu a anunţat, marţi, că a luat toate măsurile de prevenire individuale şi colective pentru protecţia împotriva infectării cu noul coronavirus şi că este pregătit pentru relansarea traficului aerian de pasageri, fiind deja programate primele curse spre cinci destinaţii din Germania.
Foto ILUSTRATIV

"Aeroportul Internaţional Sibiu se pregăteşte pentru relansarea traficului aerian comercial regulat începând cu data de 17 iunie a.c. Odată cu ridicarea restricţiilor de zbor, Wizz Air a anunţat reluarea graduală a operaţiunilor aeriene la aeroportul sibian înspre şi dinspre Germania. Primele zboruri programate pentru decolare în cursul zilei de miercuri sunt: Dortmund, Memmingen şi Karlsruhe Baden-Baden. (...) În acest context, cu un pachet extins de măsuri de prevenire individuale şi colective pentru protecţia împotriva infectării cu noul coronavirus, aeroportul sibian este pregătit pentru relansarea traficului aerian de pasageri, astfel încât călătoriile pasagerilor să se desfăşoare în condiţii maxime de siguranţă", a precizat Aeroportul Internaţional Sibiu, într-un comunicat de presă.

Potrivit Aeroportului Internaţional Sibiu, după primele curse programate, miercuri, spre Dortmund, Memmingen şi Karlsruhe Baden-Baden, acelaşi operator aerian va relua şi cursele spre Nurnberg şi Frankfurt Hahn, începând din 20 iunie, în condiţii de siguranţă sanitară crescută.

"În conformitate cu actele normative aplicabile, a precizat unitatea aeroportuară, nu se va permite accesul persoanelor a căror temperatură corporală, la intrarea în incinta aeroportului sibian, depăşeşte 37.3 grade Celsius. De asemenea, obligativitatea purtării măştilor de protecţie, mandatată de autorităţi se aplică şi se va aplica în toate spaţiile publice închise din incinta aeroportului sibian. Pasagerii vor fi informaţi despre regulile de conduită prin anunţuri difuzate cu o frecvenţă ridicată, afişe, materiale video şi prezenţa intensă a personalului aeroportuar pe perioada de desfăşurare a zborurilor în vederea asigurării respectării distanţării sociale", se menţionează în comunicat.

De asemenea, în zonele de check-in, respectiv de procesare şi efectuarea a formalităţilor specifice de securitate, precum şi în alte zone în care pasagerii ar putea fi congestionaţi au fost instalate panouri de plexiglas şi au fost aplicate marcaje la nivelul podelei pentru asigurarea respectării distanţelor minime de 1,5 metri.

"Suntem optimişti că, pe măsură ce restricţiile impuse din cauza virusului SARS-Cov-2 vor fi ridicate, cererea de călătorie aeriană va reveni, iar companiile aeriene îşi vor ajusta operaţiunile în funcţie de necesităţi. Adresez rugămintea pasagerilor de a fi responsabili în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie impuse la aeroportul sibian astfel încât călătoriile să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă", a spus directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu, Gabriel Tischer, a subliniat că sectorul aviaţiei a fost unul dintre cele mai lovite domenii de către pandemia de COVID-19 şi că istoria aviaţiei nu a cunoscut nicio altă criză cu efecte atât de profunde.

"Una din cele mai mari victime ale pandemiei COVID-19 este sectorul aviaţiei. Conform unor analişti, istoria aviaţiei nu a cunoscut o altă criză cu efecte atât de profunde. Dupa câţiva ani de evoluţie foarte bună a Aeroportului Internaţional Sibiu, care se îndrepta spre pragul de 1 milion de pasageri pe an, totul a luat o turnură dramatică, atunci când, peste noapte, toate zborurile spre şi de pe aeroportul nostru au fost suspendate în acest context critic pentru întreaga lume. Ne bucurăm astăzi, după trei luni de interdicţii, să împărtăşim cu pasagerii noştri bucuria reluării zborurilor către Germania. Sunt încrezător că veştile bune vor continua în următoarele luni, sens în care vă asigur că depunem toate eforturile. Avem în derulare investiţii importante, care se află sub calendarul aprobat de Consiliul de administraţie", a precizat Gabriel Tischer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel