Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vremea rea a făcut ravagii în două regiuni din Italia: inundații, alunecări de teren, oameni evacuați
WhatsApp
Vremea rea a făcut ravagii în regiunile Valle D'Aosta și Piemont. S-au inregistrat inundații, alunecări de teren, iar mai mulți oameni au fost evacuați. Localitatea Cogne este și acum izolată.
Inundații și alunecări de teren în Italia

Inundațiile, alunecările de teren și furtunile cu grindină au izolat mai multe localități și au provocat pagube mari în Valle D'Aosta și Piemont. Zona cea mai afectată este Valnontey, unde comuna Cogne a rămas izolat. În zona Torino, a fost salvată o familie cu un copil mic surprinsă de inundarea torentului Orco.

Un val intens de vreme rea a devastat Piemontul și Valle D'Aosta, provocând inundații, alunecări de teren și furtuni de grindină care au izolat mai multe localități și au cauzat pagube mari. Furtuni intense au făcut ravagii în nord-vestul Italiei, începând sâmbătă seara și continuând ore întregi până duminică dimineața, umflarea pâraielor și râurilor care au inundat în mai multe locuri.

Numeroase persoane evacuate și strămutate în ambele regiuni. În Valea Aostei, zona cea mai afectată este Valnontey, unde Cogne a rămas izolat. În Piemont, văile alpine din Torino au fost puternic lovite. Mai multe persoane au fost evacuate și zeci de pompieri au intervenit pe parcursul nopții. Mai multe drumuri au fost închise și din cauza alunecărilor de teren și a riscului de inundare a torenților.

Furtunile intense de grindină au provocat pagube la zeci de mașini, ca în Cuorgnè, în timp ce în unele zone furtunile și vânturile puternice au descoperit chiar și case, relatează publicația italiană Fanpage.

 

Inundații și alunecări de teren în Valea Aostei

 


Ploile intense au umflat râurile și pâraiele din Valea Aostei. Umflare pârâului Valnontey, împreună cu unele alunecări de teren, a izolat comuna Cogne. La Cogne, la primele ore ale zilei de duminică, au fost efectuate două intervenții de salvare cu elicopterul care au permis salvarea unei familii cu un copil mic, care a rămas blocat în Valnontey, și a trei persoane izolate în valea Urtier.

S-au produs pagube importante și pe drumul municipal Valnontey, unde atât rețeaua electrică, cât și apeductul au devenit nefuncționale. O parte a drumului Cogne-Aosta s-a prăbușit în timpul nopții, lângă Chevril. În Montjovet, două familii au fost evacuate și au fost nevoite să stea la etajele superioare. La Issogne râul s-a umflat între localităţile Favà şi Fleuran iar unii locuitori au fost obligați să urce la etajele superioare.

În Valtournenche, revărsarea torentului Marmore a provocat pagube mari în centrul Cerviniei, inundand și magazinele. În Valea Cogne, după cum spune administrația regională, „sunt în desfășurare inspecții tehnice pentru a verifica în continuare pagubele cauzate de vremea rea ​​și pentru a evalua intervențiile care urmează să fie activate”.

inundatii-italia-29-iunie-2024-2

Familie salvată în Montanaro


În Piemont, ploile abundente au lovit provinciile Torino și Verbania Cusio Ossola unde pompierii au efectuat 80 de operațiuni de salvare din cauza alunecărilor de teren și au salvat persoane aflate în dificultate. În Montanaro (TO), o familie de 3 persoane, inclusiv un copil mic, a fost salvată aseară, fiind blocați în mașină din cauza pârâului Orco în creștere.

În văile Torino, zeci de persoane au fost strămutate între ieri seară și aseară. În Locana, în Valle Orco, 37 de persoane au fost transferați dintr-un restaurant rămas izolat în urma unei alunecări de teren. 

În Chialamberto, un oraș din Val Grande, un condominiu de 50 de persoane a fost evacuat ca măsură de precauție. Oamenii au fost evacuați și din cauza riscului de inundare a torentului Stura di Lanzo.

Pârâul Tambach din Macugnaga (VB) s-a revărsat și el. Au fost efectuate zeci de intervenții din cauza alunecărilor de teren și alunecării de noroi care au blocat traficul.

Aseară, o furtună intensă de grindină a devastat Cuorgne, provocând pagube la zeci de mașini. Grindina a ajuns până la 8-10 centimetri în diametru.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel